Završilo se još jedno izdanje Splitskog festivala koje se ove godine održalo po 62. put. Na jednom od najpopularnijih festivala zabavne glazbe u Hrvatskoj nastupila je i Danijela Martinović koja je s pjesmom "Fortunata" osvojila nagradu Brončani galeb.

Galerija Danijela Martinović u balskoj haljini dizajnerice Monike Hršak na finalnoj večeri Splitskog festivala - 5 Danijela Martinović u balskoj haljini dizajnerice Monike Hršak na finalnoj večeri Splitskog festivala - 3 Danijela Martinović u balskoj haljini dizajnerice Monike Hršak na finalnoj večeri Splitskog festivala - 4 +2 Danijela Martinović osvojila je nagradu Brončani galeb

Nagradu žirija, prestižni Zlatni val osvojila je Lorena s pjesmom "Jedno bez drugoga“, dok je prema glasovima publike najbolji bio Luka Nižetić i njegova pjesma "Kad se rodiš usrid Splita", koji je kući odnio nagradu Zlatni galeb.

Mnoštvo ljubitelja glazbe okupilo se na splitskim Prokurativama kako bi uživali u 62. izdanju Festivala zabavne glazbe Split. Ponovno stati na pozornicu Splitskog festivala bio je užitak i za Danijelu Martinović koja je izvela pjesmu "Fortunata".

Danijela Martinović u balskoj haljini dizajnerice Monike Hršak na finalnoj večeri Splitskog festivala - 3 Danijela Martinović u balskoj haljini dizajnerice Monike Hršak na finalnoj večeri Splitskog festivala (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

Osim svojom dojmljivom i emotivnom izvedbom, Danijela je pažnju plijenila i izborom haljine za nastup te je na festivalu zablistala u balskoj haljini dizajnerice Monike Hršak. Riječ je o dugoj bijeloj haljini s crno-bijelim motivima grada Splita koje je dizajnerica ručno oslikala, a ti motivi mjesta su za koja Danijelu vežu posebne uspomene i koja su na poseban način obilježila njezin život.

Jelena Rozga Jelena Rozga: Upečatljiva haljina kojoj su dovoljni i najjednostavniji dodaci za sjajno izdanje

Danijela Martinović na dodjeli Story Hall of Fame Danijela Martinović: Raskošna haljina koja bi se savršeno uklopila na holivudski crveni tepih

Samo u donjem dijelu raskošne kreacije utrošeno je oko 12 metara materijala, a pripreme su trajale oko dva mjeseca, otkrila je Monika Hršak u razgovoru za IN magazin. Danijela je svoju haljinu iz snova za Splitski festival zamislila upravo s motivima svoga rodnoga grada, a Monika je njezine želje pretočila u djelo. Dizajnerica je pri tome imala potpuno slobodne i otvorene ruke, a kada je vidjela prekrasnu haljinu, pjevačici se oduzeo dah, priznala je za IN magazin.

Danijela Martinović u balskoj haljini dizajnerice Monike Hršak na finalnoj večeri Splitskog festivala - 1 Danijela Martinović osvojila je nagradu Brončani galeb (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju