Osim svoje osnovne funkcije odražavanja naše slike i prilike, ogledala su zahvalan modni dodatak svakog životnog prostora. Strateški postavljeni mogu povećati i osvjetliti prostor te mu osigurati dojam prozračnosti

Od fikusa do ‘džungle’
Stavite li sobnu biljku ispred jednog od ogledala, od običnog zelenog ukrasa s nekoliko grančica postat će impesivna i bujna zelena ljepotica. Osim toga, odbljesak sunca od ogledala omogučit će mini džungli i veću količinu svijetla.

Što veće ogledalo, to veća soba
Veliko ogledalo uramljeno okvirom čija se boja uklapa s ostatkom prostorije biti ce impesivan ukras. Vizualno ce gotovo dvostruko povećati sobu. Nemojte ga viješati na zid, lagano ga prislonite omogućavajući tako njegovo premještanje kada vam dosadi na postojećem mjestu.

Ogledalo kao središnji ukras
Izaberete li efektni okvir za ogledalo, poput ovoga od suhih grančica, umjetnićke slike i ukrasi u prostoriji gotovo neće biti potrebni.

Poigrajte se ogledalima
Klasični postavljeno ogledalo iznad umivaonika nije nista neobično. No, pogledate li malo bolje, primijetit ćete reflektirajuće površine i na vratašcima kupaonskog ormarića.

Naglasite glavni dio prostorije
Želiti li naglasiti kutak u kojem provodite vrijeme ispijajući kavu s ukućanima, zato što vam se čini kao najljepši ili najdraži dio doma, učinite to ogledalom.

Slijedite proporcije
Imate li prozore standardnih proporcija oku je ugodnije ogledalo postavljeno u vertikali. Ako je soba uređena s polegnutijim i nižim namještajem, a osvijetljen duguljastim prozorima zrcalo postavite horizontalno.

Simetrično poigravanje
Želite li ogledala postaviti na novi i neuobičajen način, ali ipak volite određeni red, poslužite se linearnom jednostavnošću.

VIDEO: Izradite sami shabby šik okvir za fotografiju

Svijeće i ogledala
Svijeće i ogledala savršen su par za stvaranje ugode i elegantnog ozračja. Svjećnjak postavite na pladanj od ogledala, okružite ga zrcalima različitih veličina te okvira i dobili ste predivan izvor treperave finoće.

Pretvorite dom u zimsku idilu boja i mirisa

Ogledalo kao slika
Imate li dovoljno mašte i prostora zrcalo mozete smjestiti na taj način da se u njemu vidi raspored predmeta kao na kakvom umjetničkom djelu. Osim o lijepim predmetima koje želite vidjeti na ‘slici’, morate voditi računa o tome da unutar ogledala stanu predmeti u cijelosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju