Stara dalmatinska kuća, mnogo truda, mašta, stil i pozamašni iznosi potrebni su kako bi od zapuštenih imanja stvorili savršene oaze stvorene na temeljima tradicije, a oplemenjene suvremenim luksuzom

Dragulji koji čekaju

Pretvoriti staru dalmatinsku kamenu kuću, ili bolje rečeno hrpu kamenja u životni prostor nije nimalo lagan posao. Zato ne treba čuditi što postoji velika količina zapuštenih, nebrušenih dragulja koji čekaju na obradu.

Njihova obrada nije nemoguća misija, ali su potrebne godine rada, mnogo mašte, stila, neopisiv trud i veliki iznosi. Tek tada, dobiju se rezultati.

Dvije obitelji, Račić i Drinković odvažile su se na takav trud i na otoku Hvaru stvorile savršenstvo

Uspomene na sretno djetinjstvo

Dr. Goran Račić, vlasnik Bobotovih dvora kaže kako je od početka rušenja i čišćenja stare kuće prošlo godinu i pol dana, što se smatra i relativno brzo učinjenim poslom.

Zbog dobre volje brata, rođaka i rođakinja, dr Račić postao je jedini vlasnik gotovo deset tisuća četvornih metara velikog imanja i ruševnog ljetnikovca za kojeg ga vežu još uvijek svježe uspomene.

Na carskom krevetu

'Znalo je biti nas petoro, šestoro djece, spavali bi u velikoj sobi na levandi koja je bila prekrivena sa jednom dekom… Nikad se nisam ljepše naspavao, priča dr Račić.

Dva stoljeća nakon što je na imanje položen prvi kamen, obitelj Račić stvorila je veličanstven prizor, idealan spoj tradicije u luksuza.

Tu je krevet cara Napoleona, antikni crjepovi, neobična vrata, predmet iz 19. stoljeća, centralni jarbol iz 19. stoljeća, a ispred bunar, uklesan u kamenu u kojem se još uvijek nalazi upotrebljiva voda, hladna 17 stupnjeva….

Više na stranicama emisije Provjereno

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju