Vrijeme je ljeta, godišnjih odmora i opuštanja... Ljetni ugođaj u vlastitom domu prenijet će dobro raspoloženje u vašu svakodnevicu. Interijer s okusom ljeta bit će pravo osvježenje za sve!

Svako godišnje doba nosi svoje karakteristike, utječe na raspoloženje i doživljaj prostora. Nakon uspavane zime i razigranog proljeća, dolazi nam dugo toplo ljeto sa svim svojim čarima. Dugi dani, ali i visoke temperature bit će ugodnije u interijeru u kome ćete se osjećati svježe, prozračno i opušteno. 

Osim neizbježnih klima uređaja i ventilatora, koji će stvoriti svježinu u prostoru, postoje i razni vizualni doživljaji, koji osvježavaju prostor. Odabir boja, poput nijansi zelene ili plave snažno nas asociraju na prirodu, vodu i svježinu. Bojanje pojedinih zidova ili ubacivanje detalja u ovim bojama vrlo će se efektno odraziti na doživljaj interijera. Nježno žuta ili narančasta podsjećaju na izlazak ili zalazak sunca te na osvježavajuće voće. Ove boje spadaju u kategoriju toplih boja, ali u nježnijim nijansama su pravo osvježenje prostora, nužno potrebno u ljetnim mjesecima.

Osim boja, na doživljaj prostora utječu i materijali. Staklo, kao transparentan i hladan materijal je idealan za ljetne doživljaje. Detalji od stakla, kamena ili metala u kombinaciji s već postojećim npr. drvenim namještajem bit će odlična kombinacija. Kamene obloge, mozaici na zidovima te detalji od kovanog željeza, prostor će učiniti interesantnijim i svježijim te mu stvoriti ugođaj luksuznih kamenih vila.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju