Možda se čine kao sitnica, ali ukrasni jastuci mogu učiniti veliku promjenu u dnevnoj sobi. Mogu je proljepšati, podignuti na višu razinu, učiniti toplijom i posebnijom.

Galerija Dekorativni jastuci u dnevnom boravku Dekorativni jastuci u dnevnom boravku Dekorativni jastuci u dnevnom boravku +11 Dekorativni jastuci u dnevnom boravku

Iako se bacanje jednog ili više ukrasnih jastuka na vaš kauč ili kutnu garnituru čini kao najjednostavniji mogući zadatak, dizajneri interijera ipak imaju određene savjete zahvaljujući kojima ćete s ukrasnim jastucima odraditi najbolji mogući posao.

1. Odredite glavnu boju

Za glavnu boju odaberite onu boju koja se već nalazi u vašem prostoru koju ćete onda dodatno naglasiti ili nadograđivati pomoću jastupka. Primjerice ako imate kauč u upečatljivoj boji, birajte jastuke koji ga neće zasjeniti. Ako volite neutralne tonove, neutralnu priču nastavite graditi i s jastucima.

Dekorativni jastuci u dnevnom boravku Dekorativni jastuci u dnevnom boravku (Foto: Living4media)

2. Igrajte se s uzorcima i tkaninama

Prilikom odabira jastuka, eksperimentirajte s različitim uzorcima i testurama kako biste dnevnu sobu učinili posebnijom. Jastuci s uzorcima podići će dnevnu sobu na višu razinu.

Dekorativni jastuci u dnevnom boravku Dekorativni jastuci u dnevnom boravku (Foto: Living4media)

3. Birajte jastuke različitih veličina i oblika

I na ovaj način ćete cijelu priču s jastucima učiniti još boljom. Kombinirajte jastuku razlitih oblika i veličina za još bolji dojam.

Dekorativni jastuci u dnevnom boravku Dekorativni jastuci u dnevnom boravku (Foto: Living4media)

Na kraju, odlična stvar kod jastuka je ta da im, jednom kada vam dosade, možete mijenjati navlake i tako vašoj dnevnoj sobi dati još jedan novi izgled. Osim toga, dodavanje ukrasnih jastuka u dnevnu sobu ne mora biti skupa investicija. Jastuke, kao i navlake moguće je pronaći po cijeni od nekoliko eura.

Kuhinja je baš wow! Pogledajte stan od 33 kvadrata koji izaziva oduševljenje Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 13 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 4 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 14 +12 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 5

Kako biste se uvjerili da dekorativni jastuci stvarno prostor čine posebnijim, u galeriji na početku teksta izdvojili smo 15 fotografija dnevnih boravka u kojima su upravo ukrasni jastuci bitan dio dekoracije.

Dekorativni jastuci u dnevnom boravku Dekorativni jastuci u dnevnom boravku (Foto: Living4media)

Tako dobre ideje za uređenje vrta pomoću običnih guma - od fotelja do tegli za cvijeće Dekoracije s automobilskim gumama Dekoracije s automobilskim gumama Dekoracije s automobilskim gumama +10 Dekoracije s automobilskim gumama

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju