Depilacija bikini-zone za mnoge žene nije "posao" kojeg obavljaju samo ljeti nego tijekom cijele godine. A jedna studija otkrila je najveći razlog zbog kojeg žene depiliraju intimno područje – i nije seks.

 

Znanstvenici sa Sveučilišta u Kaliforniji ispitivali su 3316 žena između 18 i 65 godina, a rezultati su pokazali da 80 posto njih depilira bikini-zonu. Najviše žena, njih 60 posto, odgovorilo je da depilira bikini-zonu zbog higijene.

Depilacija bikini zone za mnoge žene nije 'posao' kojeg obavljaju samo ljeti nego tijekom cijele godine

Za 46 posto žena depilacija bikinija je dio rutine, a 32 posto reklo je da se jednostavno osjećaju bolje kada uklone dlačice s bikini-zone. Kao jedan od faktora zbog kojeg žene depiliraju bikini-zonu su preferencije partnera. Ispostavilo se da 55 posto to radi zbog seksa, 45 posto zbog ljetovanja, a 40 posto prije odlaska ginekologu.

Studija je dala i neke zanimljive demografske podatke kada je riječ o navici žena da se depiliraju. Ispostavilo se da depilacija ima manje veze sa seksualnom aktivnošću, a više s godinama, rasom i stupnjem obrazovanja. Doznajte i što intimna frizura govori o vama.

Rezultati istraživanja pokazali su da mlađe žene više paze na depiliranje bikini-zone te da pripadnice bijele rase češće depiliraju od žena drugih rasa. Znanstvenici su to otkriće pripisali kulturološkim normama i tome koliko kultura društva utječe na ženine stavove o depilaciji, odnosno je li depilacija potrebna ili nije. Pročitajte i koju intimnu frizuru ne vole ni žene ni muškarci.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju