Dok će mnogi reći da su pastelne boje u domu za nih presvijetle, nježne i monotone zbog čega im nisi prvi izbor prilikom uređenja dnevne sobe, upravo zbog svoje nježnosti ove boje mogu pružiti veći osjećaj udobnosti i mirnoće. A to je ono što želimo od dnevne sobe, zar ne?

Galerija

Zato i dizajneri interijera svoje klijente sve više potiču da umetnu barem detalje u pastelnim bojama u ove prostorije u kojima provodimo veći dio dana.

Pastelne boje u dnevnoj sobi će svojom mekoćom i neutralnošću odmoriti vaše oči, a prostor učiniti svjetlijim. Ako se pravilno kombiniraju pastelne boje bit će dio atraktivnog i udobnog dnevnog boravka.

Sjajan početak uvođenja pastelnih boja u dom je kupovanje dodataka popust jastuka i navlaka u pastelnim nijansama.

Pastelne boje u dnevnom boravku
Pastelne boje u dnevnom boravku (Foto: Shutterstock)

Ako vaš dom obiluje neutralnim nijansama poput bijele ili sive, pastelne nijanse odlična su opcija da malo podignete prostor. Samo dašak svijetloružičaste boje može biti dovoljan da prostoriju učini toplijom.

Oni hrabriji mogu birati središnje komade, poput kauča, u pastelnim nijansama.

Također, pastelne boje sjajno funkcioniraju kada su u pitanju geometrijski uzorci i one su sjajan način da i u vaš dom unesete proljeće.

Dobr stvar je da se ne morate bacati u veliki trošak i kompletnu renovaciju kako bi u vaš dom unijeli pastelne nijanse. Već spomenuti ukrasni jastuci, lampe, okviri za fotoografije, dekice... bit će dovoljni.

I na kraju najjednostavniji način da počnete s uvođenje pastelnih nijansi u vaš dom je svježe cvijeće.

U našoj galeriji izdvojili smo deset dnevnih soba s više ili manje pastelnih detalja kao dokaz da izgledaju sjajno.

Pastelne boje u dnevnom boravku - 5
Samo dašak svijetloružičaste boje može biti dovoljan da prostoriju učini toplijom (Foto: Living4media)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju