Suho ulje pomalo je neobičan naziv ako u obzir uzmemo činjenicu da su ulja u svojoj prirodi ljepljiva i masna.

Galerija

Ipak, suha ulja su stvarna i žene ih vole koristiti u svojoj svakodnevnoj beauty rutini.

O čemu se točno radi? Suho ulje zapravo je termin koji se odnosi na osjećaj koji ovaj proizvod ostavlja na koži nakon nanošenja. Suho ulje je ono koje koža apsorbira i koje ne ostavlja masni trag na površini.

Suprotnost suhom ulju je vlažno ulje, ono koje je "teže", duže se upija i koje dugotrajnije osjećate na koži.

U svakom slučaju, suha ulja imaju niz prednosti. Hidriraju kožu, lagana su i brzo se upijaju. Ne ostavljaju masne tragove na koži i dobro se slažu s kožom koja je masna ili sklona aknama. Također, suha ulja mogu pomoći omekšati kožu, umiruju je i u pravilu ne izazivaju iritacije.

Osim za njegu lica i tijela, suha ulja moguće je koristiti i za njegu kose. Česti dodatak suhim uljima su zlatne čestice koje posebno laskaju ljetnoj, preplanuloj koži pa ih žene posebno vole u toplijim mjesecima kako bi dadatno istaknule svoj ten.

Zlatne čestice između ostalog ujednačavaju teksturu kože i daju joj tamniji ton, a samo ulje zaslužno je za svilenkaste noge. U ljetnim mjesecima suha ulja su i savršena njega nakon izlaganja suncu.

Danas na tržištu postoji cijeli niz suhih ulja za kožu i kosu koja se odlikuju bogatim njegujućim formulama, ali i finim mirisnim notama. Dio ponude pogledajte u našoj galeriji.

Nuxe čudesno suho ulje sa zlatnim sjajem (50 ml), 189 kn
Nuxe čudesno suho ulje sa zlatnim sjajem (50 ml), 189 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju