Velika Britanija oprostila se od princa Philipa. Vojvoda od Edinburgha, koji je preminuo 9. travnja u 100. godini života, pokopan je u kripti dvorca Windsor. Sprovodu je prisustvovao samo najuži krug britanske kraljevske obitelji kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere zbog pandemije koronavirusa.

Vojvotkinja od Cambridgea odala je počast princu Philipu i s jednim malim detaljem. Catherine je na sprovodu nosila naušnice koje je kraljica Elizabeta II. dobila na poklon od vladara Bahreina 1947. godine, povodom vjenčanja za princa Philipa.

Uvijek ću biti zahvalan na tome što je moja supruga imala toliko puno godina da upozna mog djeda i na ljubaznosti koju joj je on pokazivao, kazao je princ William u svom službenom priopćenju nakon djedove smrti.

  Slika nije dostupna Ljubav Elizabete II. i princa Philipa: "On je bio i ostao moja snaga kroz sve ove godine"

Nošenje nakita ili drugih detalja s posebnim značenjem odavno je pravilo za sve velike i važne kraljevske prigode, uključujući i sprovode. Catherine se prisjetila i Wiliamove majke, princeze Diane, kojoj je također odala počast odabirom nakita.

Naime, uz naušnice je odabrala i bisernu ogrlicu koju je princeza Diana nosila 1982. godine tijekom službenog kraljevskog posjeta Nizozemskoj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju