Ako ste mislili da je prethodna zimska kolekcija Diane Viljevac vrhunac luksuza hrvatske mode, pričekajte iznenađenja povodom 15 godina rada na modnoj sceni u kolekciji za proljeće/ljeto 2024.

Galerija Nova kolekcija Diane Viljevac za proljeće/ljeto 2024. - 13 Nova kolekcija Diane Viljevac za proljeće/ljeto 2024. - 16 Nova kolekcija Diane Viljevac za proljeće/ljeto 2024. - 2 +13 Nova kolekcija Diane Viljevac za proljeće/ljeto 2024.

Ulazak u toplu sezonu za ljubiteljice mode uvijek je najljepši dio godine jer znamo da nas čekaju poslastice iz mašte jedne od najpopularnijih dizajnerica s dugogodišnjim iskustvom u izradi elegantne i nosive odjeće s minimalističkim potpisom. Prvi pogled na kolekciju za proljeće i ljeto iznova oduševljava kreativnošću, dovoljno da se pitamo kako je moguće nakon toliko godina provedenih na modnoj sceni svake sezone kreirati nešto novo:

Odgovor je u minimalizmu od kojeg polazim stvarajući nove kreacije. Haljine nastale od najjednostavnijih silueta doživljavam poput praznog platna koje ću obogatiti novim detaljima, prilagođenima sezoni i trendovima, i na taj način dobiti nešto posve novo, ističe Diana Viljevac, dizajnerica bez čijih haljina žene više ne mogu zamisliti važne prigode, a uz komade iz prijašnjih kolekcija koji su i dalje dostupni, ovoga puta nas je oduševila novitetima koji pokazuju važnost autentičnosti.

Nova kolekcija Diane Viljevac za proljeće/ljeto 2024. - 7 Vjernost minimalističkoj eleganciji vidi se kroz lepršave haljine od viskoze (Foto: Senja Vild)

Vjernost minimalističkoj eleganciji vidi se kroz lepršave haljine od viskoze, mnogima omiljenog ljetnog materijala, osvježene ženstvenim, nježnim koloritom i dizajnom koji odiše prepoznatljivim potpisom a istovremeno je potpuno drugačiji od svih haljina iz prošlih kolekcija. Neke od haljina osvježene su samo dekadentnim prorezima pa i u tamnim bojama postižu dinamičan izgled, dok je dio kolekcije prožet jednostavnom elegancijom dodatno naglašen naborima i formom koja naglašava figuru. Zaokret se događa kroz modele jednostavne siluete, ali dinamičnih boja, kojima je dizajnerica htjela počastiti žene željne isticanja, a u pitanju su uglavnom duge haljine, savršene za ljetna vjenčanja.

Nova kolekcija Diane Viljevac za proljeće/ljeto 2024. - 16 Nova kolekcija Diane Viljevac za proljeće/ljeto 2024. (Foto: Senja Vild)

Svoje mjesto na vrhu hrvatskog modnog dizajna Viljevac je zapečatila vrhuncem kolekcije, haljinama s ručnim ukrasima, besprijekorno odrađenog dizajna kako bi se istaknula ženstvenost i detaljima s kojima će sretnice koje ih nose uspjeti stvoriti vlastiti modni identitet. Već na prvi pogled izdvajaju se haljine u hladnim tonovima s kontrastnim vezom, kristalima i perlama u bojama proljeća i ljeta koje do sad nismo viđali u njezinim kolekcijama. Kako je 2024. posebna godina za Dianu Viljevac jer je ušla u 15. godinu osvajanja Hrvatica svojim kreacijama, zapitali smo se je li u pitanju nova faza dizajna ili trenutak inspiracije?

Nova kolekcija Diane Viljevac za proljeće/ljeto 2024. - 10 U kolekciji dominiraju midi haljine, idealne dužine za dnevne i večernje prigode (Foto: Senja Vild)

I dalje sam vjerna jednobojnim materijalima bez uzoraka jer znam da žene vole mogućnosti koje im takve haljine pružaju. Jednostavni modeli mogu biti nevjerojatno elegantni, ali i nosivi za svaki dan. Ipak, važno mi je u svakoj kolekciji ostaviti prostor za statement modele, a u ovoj kolekciji nastavila sam s ručno rađenim ukrasima koji su i dalje vrlo suptilni, ali haljine pretvaraju u mala umjetnička djela. Prošlo je 15 godina od predstavljanja mog brenda i sasvim je očekivano da su nastupile promjene u dizajnu jer u modi svaka sezona donosi nešto novo, ali želim ostati dosljedna sebi i dizajnu na koji su mnogi navikli.

Već neko vrijeme spajam tradicionalne elemente s modernim dizajnom i ne bih to nazvala novim putem, nego nastavkom kreativne igre u procesu modnih promjena koji su se savršeno posložili baš sada kada obilježavam petnaestu godišnjicu svog rada, objašnjava dizajnerica koja je i u novoj kolekciji pronašla posebno mjesto za svima omiljeni materijal, čipku, haljine s dodatkom tila, ali i posebno iznenađenje – mini haljinu podcrtanu vintage notama, oplemenjenu predivnim cvjetnim uzorkom.

Nova kolekcija Diane Viljevac za proljeće/ljeto 2024. - 11 Mini haljina podcrtana vintage notama i oplemenjena predivnim cvjetnim uzorkom (Foto: Senja Vild)

Iako sama nije pobornica slijeđenja trendova prema nametnutim pravilima, iz kolekcije u kojoj je svaki model povezan s ostalima vidljiv je uzorak za kojim ćemo se voditi prilikom odabira posebne odjeće. U kolekciji dominiraju midi haljine, idealne dužine za dnevne i večernje prigode, decentni detalji i vedre boje.

Senja Vild napravila je fantastičan fotografski posao uhvativši trenutke predstavljanja nove kolekcije koja je uspjela postići ravnotežu u integraciji nostalgije, romantike i izazovnosti u modernu modnu priču. Kao rezultat, Diana Viljevac iznjedrila je kolekciju s prepoznatljivom polaznom točkom minimalizma, obogaćujući svaki novi komad drugačijim detaljem, da bi naposljetku kroz unikatne modele prikazala moć ženstvenosti protkanu kontrastima. Poput najljepše filmske priče, i ova modna je dočarana zapletima i igrom kreativnosti i mašte kako bi svaka žena pronašla model za sebe.

Cijelu kolekciju proljeće/ljeto 2024. možete pregledati na web shop-u www.dianaviljevac.com, a poseban doživljaj novih modela možete iskusiti i u Dežmanovoj 4 bez prethodne najave.

Nova kolekcija Diane Viljevac za proljeće/ljeto 2024. - 3 'Već neko vrijeme spajam tradicionalne elemente s modernim dizajnom' (Foto: Senja Vild)

Diana Viljevac: Nova kolekcija haljina i kombinezona koja će se nositi ove sezone Nova kolekcija dizajnerice Diane Viljevac - 11 Nova kolekcija dizajnerice Diane Viljevac - 12 Nova kolekcija dizajnerice Diane Viljevac - 13 +14 Nova kolekcija dizajnerice Diane Viljevac - 17

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju