Svi koji planiraju ljetno vjenčanje, na umu moraju imati neke važne stvari poput vremena, boja, ukrasa, cvijeća, hrane, pića... Neke od savjeta koje bi bilo dobro razmotriti pročitajte u nastavku teksta.

Dio savjeta možete primijeniti čak i ako će se vaše vjenčanje održati uskoro, a neki savjeti će dobro doći onima koji vjenčanje planiraju neko iduće ljeto.

1. Nemojte zaboraviti na mogućnost kiše

Iako se svi nadaju da će im ljetno vjenačnje biti okupano suncem, kiša pada i ljeti i nemoguće ju je predvidjeti nekoliko mjeseci unaprijed, kada birate lokaciju za vjenčanje. Zato uvijek budite spremni za mogućnost da će baš na vaše veliki dan pasti kiša.

2. Osigurajte gostima sprejeve protiv insekata

Ako planirate ljetno vjenčanje na otvorenom, komarci i druga leteća stvorenja mogu gostima stvoriti neugodu. Tako da, pobrinite se da goste dočekaju košare sa sprejevima koji će pomoći da komarci ne upropaste dobru zabavu.

3. Pažljivo birajte vjenčanicu

Ako planirate ljetno vjenčanje, postoji velika mogućnost da ćete vjenčanicu birati u hladnijem dijelu godine. Imajte na umu da temperature na dan vašeg vjenčanja neće biti ni približno iste kao na dan kad ste birali haljinu. Zato ozbiljno razmislite o težini haljine koju ćete nositi, a ako ne želite odustati od haljine iz vaših snova bez obzira na temperature, razmislite o drugoj, laganijoj haljini u koju ćete se presvući tijekom večeri.

4. Pažljivo birajte i frizuru

Većina frizura obično ne prolazi najbolje po vrućem i vlažnom vremenu. Zato su tu profesionalci koji će oblikovati vašu kosu na najbolji mogući način, kako bi frizura preživjela sve ljetne uvjete. Iako možda imate određene ideje, poslušajte što vam vaš frizer ima za reći o njima jer on će najbolje znati radi li se o frizuri koja može dovoljno dugo izdržati na vrućem ljetnom vremenu.

5. Pametno i s make-upom

Angažirajte profesionalku ili profesionalca i za make-up. Većina mladenki to i radi, a ljeti je to posebno važno jer ne želite imati puder i ruž koji će na vrućinama curiti s vašeg lica. Profesionalci će znati kako vas našminkati, a da vaš make-up preživi temperature više i od 30 stupnjeva Celzijevih. Osim toga, dat će vam najbolji savjet kako i čime taj make-up popraviti ako zatreba.

Mladenka s djeverušama Iskreno priznanje mladenke: "Odabrala sam kumu zbog novca, jesam li pogriješila?"

Na ljetnim vjenčanjima dame biraju haljine u kojima je lakše podnijeti vrućine Baš divne: 15 haljina u kojima ćete blistati kao gošća na ljetnom vjenčanju

6. Pobrinite se za velike količine vode

Ne želite da na vaš veliki dan bilo tko od gostiju dehidirira. Pobrinite se da i na prijemu prije vjenčanja, a i kasnije gosti imaju stalni pristup vodi koja će biti najvažnija za preživljavanje boravka na suncu. Možda vam ovaj savjet zvuči smiješno - jer naravno da ćete gostima osigurati vodu, ali pored hrane, alkoholnih i drugih pića ona često padne u drugi plan, a važno je da, posebno tijekom dana, bude u prvom planu.

7. Pažljivo birajte cvijeće

U savjetu s osobom koja će se brinuti za cvjetne dekoracije, odaberite cvijeće koje će ostati svježe tijekom cijelog dana i koje ne bi trebalo uvenuti na vrućini. Također, za vjenčani buket osigurajte vazu s vodom koja će vam biti pri ruci kada vam buket ne bude trebao za fotografiranje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju