Tina Tadić ima 19 godina i studentica je Pomorskog fakulteta. Kada pogledate ovu veselu djevojku ne biste ni pomislili da iza sebe ima tešku priču zbog koje si je čak pokušala oduzeti život. Tina je godinama bila predmet ismijavanja zbog svoje tjelesne težine


Tina Tadić nije se više mogla nositi s uvredama koje su stizale na njezin račun zbog viška kilograma i tada je pokušala napraviti ono najgore.

Tina sada ima veliki osmijeh na licu. Priznaje da se još uvijek ne može naviknuti na novi odraz u ogledalu.

Bilo mi je dosta tih dobacivanja i svega. Uzela sam dvije šake tableta i pokušala suicid. Majka me našla nakon 10 minuta. Bila sam skoro bez svijesti, opisuje 19-godišnjakinja prijelomni trenutak u svom životu.

Srećom, želja za životom je prevladala, a ona se ohrabrila i uhvatila konce u svoje ruke. Dijeta je bila prvi korak, slatkiše je zamijenila voćem, a duga izležavanja pred televizorom tjelovježbom.

Trebalo joj je ukupno 500 dana da svoju kilažu sa 150 kilograma svede na 70. Prekomjerna težina ostavila je tragove na njezinom tijelu pa se podvrgnula estetskoj operaciji kojom joj je uklonjeno 36 centimetara kože. Planira još dvije operacije tijekom kojih će joj stručnjaci zategnuti kožu na rukama i nogama.

Tina sada ima veliki osmijeh na licu. Priznaje da se još uvijek ne može naviknuti na novi odraz u ogledalu: 'Jako me veseli to što mogu odjenuti nešto što izgleda lijepo na meni.' Studentici Pomorskog fakulteta jedina želja bila je da promjeni način života, a sada kada je to ostvarila stigle su i nove želje. Jedino što treba je – posao i sreća.

Njezina priča dokaz je da je moguće drastično mršavjeti na zdrav način bez gladovanja, baš kao što su to uspjele i mnoge druge inspirativne žene. Više o Tininom iskustvu saznajte u prilogu InMagazina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju