Jeste li čuli za pravilo 3 griza? Riječ je o triku koji će vam pomoći da smršavite bez brojanja kalorija i bez odricanja od slatkog i omiljenog deserta

Na dijeti ste, ali žudite za nečim slatkim i dali biste sve da možete uživati u okusu čokolade ili omiljenog kolača? Gotovo svaka dijeta podrazumijeva strogu restrikciju slatkog jer takva hrana sadrži puno kalorija, ali uz pravilo 3 griza kalorija se više nećete bojati, a slobodno ćete moći uživati u svakoj vrsti slatke hrane.

Gotovo svaka dijeta podrazumijeva strogu restrikciju slatkog jer takva hrana sadrži puno kalorija, ali uz pravilo 3 griza kalorija se više nećete bojati

O čemu se radi? Pravilo 3 griza temelji se na dokazanoj činjenici da se do trećeg griza nepce naviknu na okus hrane te im je zapravo dosta.

1. griz: pun okusa i zadovoljstva za nepce
2. griz: potvrda prvog griza, ali nije toliko dobar kao prvi
3. griz: nepce su se već naviknuli na okus, shvatite da hrana neće imati bolji okus pa možete i prestati jesti

Dakle, sve što morate napraviti je ograničiti se na 3 griza i bez grižnje savjesti moći ćete se svaki dan počastiti desertom. Pročitajte i 10 pravila svih dijeta koje donose rezultate.

Većina ljudi pravilo 3 griza koristi kod deserta, ali njime se zapravo možete poslužiti kod svake vrste hrane. Primjerice, ako ste na domjenku ili imate švedski stol, možete kušati raznu hranu, bitno je samo da stanete na trećem zalogaju. Naravno, podrazumijeva se da nećete pojesti tri griza od 20 vrsta jela, već da ćete i dalje jesti razumno.

Dakle, umjesto da brojite kalorije, brojite koliko puta zagrizete hranu. Isprobajte i savjete za mršavljenje najpametnije žene na svijetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju