Može li nam astrologija pomoći u pronalaženju pravilnog jelovnika i tako nam dati novu nadu u borbi protiv viška kilograma ili pak drugih probavnih poteškoća? Evo što zvijezde govore o tome koja je hrana najbolja za vas i koje biste to namirnice trebali izbjegavati sukladno vašem horoskopskom znaku.

VODENI ZNAKOVI: Izbacite masnoće!

RAK
Sukladno njihovu prirodnom elementu (vodi), rakovi bi trebali imati jelovnik kojim dominiraju plodovi mora. Preporučuju se lagani obroci i mliječni proizvodi, pšenica i raž, zatim zob, riža, grah, repa, krumpir, cvjetača, bundeva, kupus, brokula, rajčica i krastavci, a od voća ponajviše banana, lubenica i limun. Dobrobit mogu imati od kokosa, algi i veganskih jogurta.

Rakovi svakako moraju izbjegavati masnu i zasoljenu hranu, slatkiše i rafinirani šećer. Kako je riječ o velikim emotivcima osjetljiva želuca, hranu trebaju birati pažljivo i u širokom luku zaobilaziti namirnice koje debljaju.

ŠKORPION
Idealna hrana za škorpione (koji su na glasu kao najintenzivniji horoskopski znak u emocionalnom smislu) su plodovi mora od čega ponajviše morska riba (tuna, losos), jastog, lignje (i kamenice). Od mesa preporučuje se divljač i nemasna govedina, od povrća – zelena salata, krastavac, mrkva, rajčica, repa, šparoga, grah, leća, cvjetača, luk, poriluk, zelena salata, a od voća - trešnja, jagoda, banana, lubenica i grejp. Dobrobit im donose i namirnice poput đumbira i badema.

Škorpioni bi svakako trebali izbjegavati masnu hranu zatim kvasac, sol, slatkiše i sve proizvode koji sadrže prerađeni šećer.

RIBE
'Riba ribi grize rep' poznata je govorna vježba koju treba shvatiti doslovno kad je riječ o hrani pa horoskopske ribice radi pravilne prehrane trebaju jesti puno ribe (ponajviše tune) i ostalih morskih plodova. Preporuča im se jelovnik koji sadrži integralne žitarice - pšenicu i zob, zatim rižu, špinat, grah, luk, krumpir, krastavce, prokulice i artičoku, a od voća – grožđe, jabuke, šljive, breskve, banane, limun, naranče, dinje, datulje i mango. Dobrobit probavi donose im alge kao i hrana bogata željezom.

Ribe moraju izbjegavati kavu, alkohol, masnu hranu, sol, slatkiše i sve proizvode s prerađenim šećerom, ali i – šparoge. Kao predstavnici najnježnijeg znaka, imaju usporen metabolizam zbog čega znaju poput djevica patiti od tzv. lijenih crijeva.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju