Znanstvena istraživanja svakodnevno nas iznenađuju, pa tako najnovije preporuča unos 20 grama tamne čokolade dnevno i to ženama koje pate od viška kilograma. Kako muškarci ne bi bili zakinuti njima se preporuča plivanje kao recept za dulji život.


Hodanje i trčanje nisu ni upola učinkoviti kao plivanje, pokazalo je istraživanje provedeno u Americi na muškarcima starosne dobi od 20 do 90 godina.

Ženama koje muči višak kilograma kao lijek za poboljšanje zdravlja je prepisana tamna čokolada. Nekolicina njih koje su sudjelovale u istraživanju provedenom na Sveučilištu u Škotskoj jelo je 20 grama čokolade svaki dan.

Sastojak tamne čokolade polifenol štiti stanice od bolesti i oštećenja. Prijašnje istaraživanje pokazalo je kako tamna čokolada pomaže u spriječavanju srčanih bolesti, potiče cirkulaciju i pomaže kod krvnog tlaka. Stručnjaci smatraju kako kako bi čokolada mogla biti važan čimbenik u smanjenju šećera i kolesterola u krvi, a u tijeku su istraživanja na pretilim ženama u dobi do 20 do 60 godina.

Koliko je sport zdrav znaju već i ptice na grani znaju, no najnovije istraživanje pokazalo je kako baš plivanje produljuje život. Hodanje i trčanje nisu ni upola učinkoviti kao plivanje, pokazalo je istraživanje provedeno u Americi na muškarcima u dobi od 20 do 90 godina.

Prosjek smrtnih slučajeva među onima koji su se tokom 30 godina, koliko je trajalo istraživanje bavili plivanjem, za 53 posto je manji od onih koji se upoće ne bave na sportom, za 50 posto manji od onih koji se bave trčanjem i za 40 posto manji od onih koji su trenirali trčanje.

Iako nije navedeno na što točno plivanje utječe u ovom istraživanju od prije je poznato kako je ono najbolji način za održavanje kondicije srca i pluća. Isto tako plivanje štiti od osteoporoze.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju