Odnedavno se i kod nas nude grupni tretmani botoxom uz popust od 30 posto - ako dođete u društvu prijateljica i podijelite troškove bočice. Započinje li i u Hrvatskoj manija tzv. lunch break plastičnih zahvata? Dr Dinko Kaliterna odgovara: Ne! Riječ je jednostavno o uštedi

Kako bi se ostvarila navedena uštedu u poliklinici Poliderma potrebno je da se više ljudi prijavi za tretman kako bi se smanjili troškovi tretmana jer se dijele troškovi boce botox.

Tretman botox može u samo nekoliko minuta temeljito popraviti vaš izgled. Ova metoda daje najbolje rezultate primjeni li se na bore na čelu te oko ustiju, a najbolja dobna skupina su žene od 30 do 50 godina. Nakon toga rezultati su sve slabiji.

Dermatovenerolog dr. Dinko Kaliterna iz poliklinike Poliderma smatra kako će ova ponuda omogućiti tretman botoxom ženama koje si to možda ne bi mogle priuštiti.

- Zašto plaćati cijelu bocu botoxa, kada je ta količina dovoljna za nekoliko tretmana. Ugodnije je podijeliti troškove i provesti ugodno vrijeme s prijateljicama te se usput savjetovati s liječnikom, kaže dr. Kaliterna.


Osim botoxa postoje i druge metode koje mogu smanjiti bore, a s obzirom da su česti nerealni zahtjevi nekih pacijenata doktor je taj koji će procijeniti i savjetovati. Počinje se sa slabijim tretmanom, a nakon kontrole za 15 dana, volumen se, po potrebi može povećati.

- Cilj tretmana je ublažiti bore, a ne zakočiti lice, no postoji i metoda kojom se može ukloniti efekt djelovanja botoxa ukoliko je to potrebno naglašava dr. Kaliterna.

- Nije mi važan novac već rezultat, poput mnogih kolega prvo procijenim situaciju te preporučim alternativne metode ublažavanja bora kaže dr. Kaliterna te naglašava kako su neke djevojke premlade za injekcije botoxa te im takav tretman i ne preporuča.

Najnovija istraživanja pokazala su kako je botox odličan za liječenje akni i dermatitisa. Nakon apliciranja u kožu struktura i izgled kože lica se poboljšava.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju