Zima je na odmaku pa je krajnje vrijeme da poradite na kritičnim zonama. Kako bi veše, guza, trbuh, prsa, postale izazovne i čvrste potrebno je svakodnevno vježbanje. Stoga vam je Mario pripremio set vježbi za učvršćivanje vaših oblina.


1. vježba - razgibavanje i istezanje gornjeg dijela tijela

- stanite malo šire od širine kukova, spustite se u počučanj, uzručite i kroz izdah napravite otklon gornjim dijelom tijela u desno, a nakon toga u lijevo. Bitno je da donji dio tijela i zdjelica budu čvrsti i nepomični tijekom izvođenja vježbe. Napravite 10 ponavljanja u svaku stranu.

2. vježba - razvoj ravnoteže (jačanje cijeloga trupa-trbuh, leđa, ramena)

- udahnemo i istovremeno podignemo desno koljeno u visinu kuka i ruke iznad glave. Iz tog položaja, kroz izdah, istovremeno postavljamo ruke i nogu što dalje u stranu. Nakon toga se vraćamo u početni položaj te nastavimo izvoditi vježbu u kontroliranom ritmu disanja. Napraviti 10 ponavljanja svakom nogom. Bitno je da trup cijelo vrijeme bude čvrst(pupak stisnuti prema kralješnici) i nepomičan.

3. vježba - jačanje guze i nogu

- iz paralelnog stava, desnu nogu postavimo nazad na prednji dio stopala i iz tog položaja se kontrolirano spuštamo u čučanj i istovremeno podižemo ruke do paralele s podom te se nakon toga vraćamo gore u početni položaj. Kad se spustite dolje, težina dominantno mora biti na peti prednjeg stopala-nikako ne smijete podizati petu u zrak. Leđa su cijelo vrijeme ravna i okomita na pod. Napraviti 2 serije po 10 ponavljanja svakom nogom.


4. vježba - jačanje i oblikovanje guze, leđa i trbuha

- oslo njeni smo na dlanove i koljena; iz tog položaja istovremeno podižemo desnu ruku i lijevu nogu i istežemo ih što DALJE (NE 'VIŠE') u suprotnim smijerovima sve dok tijelo ne postane ravna linija. Nakon toga se vraćamo u početni položaj i napravimo isto, ali s drugom rukom i nogom. Napravite 10 ponavljanja svakom rukom i nogom. Zdijelica i donji dio leđa cijelo vrijeme moraju biti čvrsti i nepomični.

Fit & Fun s Marijem: Vježbajte s velikom loptom!

Fit&Fun s Marijem: Gumom aktivirajte mišiće u tijelu

Fit & Fun s Marijem: Priprema za skijanje

Fit & Fun s Marijem: Pripremite se za skijanje!

Fit & Fun s Marijem: Učvrstite svoju guzu!

Fit&Fun s Marijem:Vježbajte u vašem uredu!

Fit&Fun s Marijem: Razgibajte se na radnom mjestu!

Fit&Fun s Marijem Valentićem je počeo!

Vježbajte s Marijem Valentićem!

5. vježba - jačanje i oblikovanje ruku, prsa I ramenog pojasa

- oslo nimo se na dlanove i koljena te se spustimo u sklek, sve dok nosom ne dotaknete strunjaču. Nakon toga se vratite u početni položaj. Trup mora biti čvrst, a pupak stisnut prema kralježnici(kao da se spremate primiti udarac u trbuh). Nap ravite 3 serije po 8 ponavljanja.

6. vježb - jačanje i oblikovanje trbuha

- iz sjedenja na križnoj kosti se kontrolirano i polako, 'kralježak po kralježak' , spuštamo sve do donjeg brida lopatica, a nakon toga se vraćamo u početni položaj. Udahom se spušamo dolje, a izdahom idemo gore. Napravite 3 serije po 12 ponavljanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju