Jeste li ikada razmišljali o tome da jednu od pauza za vrijeme radnog vremena posvetite svome tijelu i priuštite mu trening? Pa što čekate, krenite! Vježbajte s Marijem koji je za vas pripremio trening za koji trebate samo 5 minuta, a vašem tijelu pruža osvježenje koje traje puno duže od toga.

Prije izvođenja vježbi, sjednite na prednji dio stolice i izravnajte leđa.


1. vježba - kruženje ramenima

- u sjedećem položaju napravite 10 kruženja ramenima naprijed i nazad. Obratite pozornost da kretnja bude polagana uz što veće amplitude. Vježba služi za razgibavanje i opuštanje gornjeg dijela tijela.

2. vježba - rotacija glave

- u sjedećem položaju napravite 10 rotacija ( zatezanja) glave u lijevu i desnu stranu. Pazite da je glava cijelo vrijeme u produžetku vrata i da vrat iztežete prema gore. Vježba služi za jačanje i istezanje vratnog dijela kralježnice i okolnih mišića.

3. vježba - otkloni glave

- u sjedećem položaju napravite 10 otklona glave u lijevu i desnu stranu. Ramena cijelo vrijeme zatežite prema dolje, što dalje od ušiju.. Leđa su cijelo vrijeme ravna. Vježba služi za jačanje i istezanje bočnog dijela vrata.

4. vježba - pretkloni

- postavite ruke uz tijelo, zategnite leđa i napravite pretklon. Nakon toga se vratite u početni, sjedeći položaj. Napravite 12 pretklona. Za vrijeme izvođenja vježbe leđa cijelo vrijeme držite ravno(ne grbite se), trbuh čvrst i glavu u produžetku tijela. Vježba služi za jačanje leđnih mišića.


5. vježba - otkloni tijela

- u sjedećem položaju uzručite desnom rukom i napravite otklon tijelom u lijevu stranu. Napravite 10 otklona u obje strane. Zdjelicu cijelo vrijeme držite fiksiranu za stolicu, a trbuh čvrst. Vježba služi za istezanje bočne strane tijela i jačanje trbušnih mišića.

6. vježba - roll down

- iz uspravne sjedeće pozicije, kralježak po kralježak(dovesti tijelo u što uvinutije slovo ('C'), spustite tijelo između natkoljenica. U početnoj poziciji udahnite i kroz kretnju polako izdišite sve dok ne dođete do krajnje pozicije. Napravite vježbu 10 puta. Vježbanje služi za opuštanje i istezanje leđa.

Fit & Fun s Marijem Valentićem je počeo!

Fit & Fun: Vježbajte s Marijem Valentićem!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju