One ne skaču preko kamionskih guma, ali imaju vojnički dril. Nemaju zapovjednIka, ali imaju trenera. Otkrivamo tko su žene u maskirnim uzorcima koje su preplavili zagrebački Jarun. Doznajte što je fitness bootcamp!

Zelenim površinama zagrebačkog Jaruna suvereno vladaju polaznice novog oblika tjelovježbe pod nazivom fitness bootcamp.

'Fitness bootcamp je oblik intenzivnog vježbanja u prirodi koji se sastoji od tri elementa, vježbe, prehrane i uspostavljanja odnosa s tijelom.', objasnio je trener i psiholog Dragan Šurlan.

Nastao je od izvornih vježbi američkih marinaca, a fitness industrija ga je prilagodila običnim ljudima. Trening započinje vježbama disanja, a viku zapovjednika zamjenjuje smireni glas trenera.

'Želim pomoći ljudima da se usredotoče na sebe i svoje tijelo.' kaže trener Dragan koji naglašava kako bez pravilne prehrane vježbe ne daju velike rezultate.

Vježbe su prilagođene polaznicima, a ovise o njihovoj prethodnoj fizičkoj spremi. 'Trening je težak, no prilagođen je osobi koja vježba.', naglasio je trener.

S dolaskom hladnijeg vremena jedan dio treninga se i dalje izvodi na otvorenom, a ostatak vježbi se izvodi u dvorani. Ukoliko ste ljubitelj prirode, imate nekoliko kilograma viška i dva sata tjedno koje možete odvojiti za sebe možda je fitness bootcamp ono što vam nedostaje!

Više u inMagazinu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju