Sama dijeta dovoljna je za gubitak kilograma, trčite i smršavite, izbacite kruh iz prehrane, koristite litre maslinovog ulja! Vjerovali ili ne pridržavajući se ovih uputa kilograme nećete izgubiti niti postići idealnu težinu. Sve su to mitovi i zablude, doznajte zašto!

U želji za boljim izgledom spremni smo poslušati i podvrgnuti se brojnim, navodno učinkovitim tretmanima. Rijetko kada provjeravamo njihovu učinkovitost prije primjene, pa se događa da nas pogled na vagu baca u još veći očaj.

Kako bi izbjegli Sizifov posao doznajte napokon što vas čini nesretnima i posavjetujte se s stručnjacima.

Kilograme možete skinuti samo dijetom (ZABLUDA)

Kada odlučite naslage skinuti samo dijetom vaše tijelo na taj način gubi muskulaturu. Za one koji očajnički žele izgubiti kilograme ovaj podatak i nije presudan, no trebao bi biti.

Kako kobi mišićna masa ekzistirala potrebno ju je hraniti energijom, točnije kalorijama. Vaš gubitak težine može biti impresivan,ali samo neko vrijeme. S gubitkom mišićne mase, nako što se vratite starim prehrambenim navikama, salo se vraća.

Stoga dijeta bez vježbanja je blago rečeno, neuračunljiva i nepouzdana.

Treniranje s utezima kod žena stvara prevelike mišiće (ZABLUDA)

Brojne žene imaju fobiju u vezi ovog načina treniranja, vjerujući kako podizanje ičega što je teže od čaše Shiraza stvara velike i neženstvene mišiće. Dakako one ni u snu ne žele izgledati muškobanjasto.

No drage dame u potpunoj ste zabludi, prije svega dobiti mišiće je izuzetno teško. Čak i bodybilderi koji svoj život posvete dizanju nekoliko stotina kilograma, godišnje tek neznatno povećaju mišićnu masu.

Drugo, hormon testosteron, odgovoran za stvaranje mišićne mase, ženski organizam proizvodi tek u malim količinama.

Činjenica je da vježbanje ne može naškoditi, posebice umjereno koje stvara mišiće kakve svaka žena može poželjeti. Osim toga vježbanje poboljšava metabolizam, oslobađa štetne radikale, otapa masne naslage i ono je gorivo neophodno za normalan rad vašeg organizma.


Velike količine maslinovog ulja neophodne su za gubitak kilograma (ZABLUDA)


Maslinovo ulje spada u skupini nezasićenih masti koje su zdravije za organizam, ono štiti od srčanih bolesti, raka i pomaže u snižavanju kolestreola.

No čini se kako se zaboravlja da maslinovo ulje spada u skupinu masti. Jedna žlica ekstra djevičanskog ulja sadrži čak 90 kalorija, stoga ne pretjerujte.

Odredite u koji obrok staviti nekoliko žlica ulja, bilo da se odlučite za salatu, umak, tjesteninu i dalje savjetujemo ne pretjerujte.


Trčanje je najbolji način za mršavljenje (ZABLUDA)

Trčanje, plivanje i biciklizam – najčešći su izbor rekreacije za one koji žele izgubiti na težini. No istraživanje je pokazalo kako po minuti umjerenog trčanja sagorijeva tek 11 kalorija, vožnja biciklom sagorijeva 3.9 kalorija, te plivanje umjerenim tempom samo 15.7 kalorija.

Znajući za ove podatke ljudi ne traže drugu varijantu nego muče tijelo dodatnim opterećenjima, primjerice vožnju biciklom po ravnoj cesti mijenjaju teškim uzbrdicama….

Stoga procijenite sami, isplati li se prolijevati litre i litre znoja, stati na vagu i pasti u nesvjest od nevjerice. Posavjetujte se napokon s stručnjakom, priuštite se stručan program i plan koji će odgovarati vašem tijelu prije svega i naravno od kojeg ćete imati učinka.


Trbušnjaci uklanjaju masne naslage (ZABLUDA)

Činjenica je kako trbušnjacima možete doći do pločica u tom kritičnom dijelu, no isto je tako činjenica kako vam oni neće pomoći u otapanju masnih naslaga.

Jedini način pomoću kojeg ćete unitištiti neprijatelja jest kombinacija dijete i vježbanja. A postoji i jedna čudotvorna vježba za koju cvam nije potrebno ni određeno mjesto ni vrijeme, možete ju izvesti tokom vožnje ili radea u uredu. Ona je naime čudotvorna, jer učvršćuje vaš trbuh.

Dakle, sva mudrost je u disanju, sjedite uspravno i udahnite zrak kroz nos, ali ne u pluća nego u trbuh, zadržite zrak i izdahnite kroz usta. Ponovite ovu vježbu deset puta barem tri9 puta dnevno.


Kruh je najgori neprijatelj dijeti (ZABLUDA)

Kruh kao i bilo koji drugi tip namirnica sadrži kalorije. Što je najvažnije sastojci kruha dobro su poznati, za razliku od brojnih drugih umjetnih tvorevina koje unosimo u sebe vjerujući kemijskim sastojcima. Kruh je napravljen od brašna, soli, vode i malo masla.

Naravno ukoliko se odlučite jesti kruh od cjelovitog zrna koji je bogat vitaminima i mineralima na dobrom ste putu da on postane sastavni dio vaše dijete. Kruh za doručak je najbolji izbor, stoga ga ne izbjegavajte.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju