Slavne mame tvrde kako su nakon poroda odmah tražili steznik koji im je omogućio da u samo mjesec dana povrate nekadašnju liniju. No, preporuke liječnika kažu drugačije, jer posljedice njegove prerane uporabe mogu biti fatalne

Mnoge poznate mame oduševili su se novim steznikom za trbuh nakon poroda nazvanog Cinch. Trideset centimetara visok steznik može se navodno nositi već dan nakon poroda, iako se britansko udruženje babica ne slaže s tako olakim preporukama nošenja steznika.

Nošenje takvog i sličnih steznika može imati ozbiljne posljedice za žensko zdravlje. Nakon poroda provjerava se je li se maternica spustila, ali uz steznik koji podiže cijeli abdomenalni dio, zbog čega može doći do unutarnjeg krvarenja.

Trudnoća: drugo stanje u kojem morate uživati

Jednako tako ne preporuča se naporno i predano vježbanje prije nego li se cijelo tijelo privikne na novu situaciju nakon fizički stresnog događaja.

Trudnoća i porod bildaju mozak žene

Savjet da se prvih mjesec dana žene suzdrže od skidanja kilograma i uživaju u novoj ulozi majke doounjuje se preporukom da suvišne kilograme kamufliraju udobnom odjećom.

Slavne mame poput Gwen Stefani i Angeline Jolie tu preporuku nisu prihvatile, jedva čekajujući da što prije zablistaju na crvenom tepihu.

Ako radi ničeg drugog, zbog toga možemo biti sretni i zahvalni što slava, novac i taština nisu nisu prioriteti našeg običnog i zdravog svijeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju