Visoka razina hormona stresa koji uništava kolagen u koži je posljedica umora. On potiče stvaranje bora i istrošen izgled kože. Dobar seks i još bolji san su najbolji način da vaše lice i koža ostanu mladi i blistavi

Kako bi izbjegli djelovanje hormona kortizola i utonuli u dobar i miran san, prije odlaska na počinak je važno osigurati mir. U tome će vam pomoći partnerov zagrljaj, nekoliko stranica dobre knjige ili seks. San i odmor mogu pomladiti organizam i do nekoliko godina.

San i odmor mogu pomladiti organizam i do nekoliko godina, a razina hormona stresa kortizola je najniža tijekom seksa.

Hormon stresa kortizol je najniži za vrijeme spavanja, tijekom seksa ili vježbanja stoga vrijeme prije spavanja iskoristite za zbližavanje s partnerom, umjesto za tipkanje SMS poruka koje se nalaze na listi krivaca za visoke račune te sitne bore na području oko očiju.

Izbjegavajte pretjerano tipkanje SMS poruka i mrštenje prilikom pisanja mail poruka, iako to radite nesvjesno koža sve pamti.

Bore i umor su najviše vidljivi na koži lica i ruku stoga kožu redoviti održavajte svježom i čistom, jednom tjedno napravite piling koji će odstraniti mrtve stanice te pritom ne zaboravite na usne koje također zaslužuju posebnu pažnju. Posebnu pažnju posvetite njezi ruku, a prilikom čišćenja obavezno koristite rukavice za zaštitu.

Piling je najbolji način da potaknete stvaranje kolagena koji je važan za elastičnost kože.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju