Visoka razina hormona stresa koji uništava kolagen u koži je posljedica umora. On potiče stvaranje bora i istrošen izgled kože. Dobar seks i još bolji san su najbolji način da vaše lice i koža ostanu mladi i blistavi

Kako bi izbjegli djelovanje hormona kortizola i utonuli u dobar i miran san, prije odlaska na počinak je važno osigurati mir. U tome će vam pomoći partnerov zagrljaj, nekoliko stranica dobre knjige ili seks. San i odmor mogu pomladiti organizam i do nekoliko godina.

San i odmor mogu pomladiti organizam i do nekoliko godina, a razina hormona stresa kortizola je najniža tijekom seksa.

Hormon stresa kortizol je najniži za vrijeme spavanja, tijekom seksa ili vježbanja stoga vrijeme prije spavanja iskoristite za zbližavanje s partnerom, umjesto za tipkanje SMS poruka koje se nalaze na listi krivaca za visoke račune te sitne bore na području oko očiju.

Izbjegavajte pretjerano tipkanje SMS poruka i mrštenje prilikom pisanja mail poruka, iako to radite nesvjesno koža sve pamti.

Bore i umor su najviše vidljivi na koži lica i ruku stoga kožu redoviti održavajte svježom i čistom, jednom tjedno napravite piling koji će odstraniti mrtve stanice te pritom ne zaboravite na usne koje također zaslužuju posebnu pažnju. Posebnu pažnju posvetite njezi ruku, a prilikom čišćenja obavezno koristite rukavice za zaštitu.

Piling je najbolji način da potaknete stvaranje kolagena koji je važan za elastičnost kože.