Drage dame vrijeme je da saznate istinu. Sva dosadašnja uvjeravanja i savjeti kako redovito unošenje vode u organizam, zdrava prehrana i naporno vježbanje mogu iskorijeniti celulit s vašeg tijela potpuna su neistina. Stoga se pomirite i naučite živjeti s njim!

Unošenje velikih količina vode u tijelo smanjuje celulit – netočno

Sama pomisao kako će konzumiranje velikih količina vode izazvati bilo kakve promjene na koži u potpunosti je pogrešna, osim u slučaju da ste dehidrirali. Činjenica je kako unošenjem litara i litara vode ne možete ukloniti toksine koji su odgovorni za nastanak celulita.


Uklanjanje celulita liposukcijom je djelotvorno - netočno

.
Liposukcija je estetski operativni zahvat kojim se odstranjuju nepoželjne masne naslage, smještene u području ispod kože. Upravo zbog toga tijelo zahvaćeno celulitom nakon zahvata izgdela drastično gore, jer nastaju rupe na mjestima na kojima je celulit bio, a ostaje mlohava koža. Većina savjesnih kirurga nikada ne bi smjela preporučiti liposukciju kao rješenje za uklanjanje noćne more zvane celulit.


Vježbanje kao prevencija – netočno

Pa pogledajte malo bolje tijela sportaša, čak i oni imaju celulit. Iako je činjenica, da što manje masti imate to su šanse za širenje celulita po vašem tijelu manje. Pa iako ne možete potpuno ukloniti mogućnost nastanka celulita, ovo vam nije izlika da prestanete vježbati. Vježbanje sagorijeva nezdrave masnoće i povećava mišićnu masu.


Zdrava prehrana sprječava nastanak celulita - netočno

Muškarci nisu imuni na celulit - čak 6 000 Amerikanaca podvrgnulo se raznim anti-celulitnim zahvatima

Ne brinite nismo zagovornici fast fooda. Kvalitetna i zdrava prehrana je obavezna i nikada ne može biti pogrešna ideja, ali morate biti svijesni kako određene namirnice neće biti djelotvorne u prevenciji ili uklanjanju celuilita. Nezdrava hrana pak deblja i čini vas sklonijima 'narančinoj kori'. Stoga nemojte nasjedati na anti-celulitne dodatke prehrani, jer nema dokaza da su učinkoviti u borbi protiv celulita.

Celulit je rezerviran samo za žene – netočno

Čak 6 000 Amerikanaca prošle se godine podvrgnulo raznim anti-celulitnim tretmanima – i eto dokaza muškarci nisu imuni na celulit. No imaju toliko sreće da im se on rijetko kada može primjetiti, jer je njihovo potkožno tkivo drugačije građe. Naime kod žena su kolagene vezivne niti raspoređene vertikalno, dok kod muškaraca posjeduju mrežastu strukturu koja sprječava širenje masti u kožu.Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju