Uspješno eliminiranje celulita zahtjevan je i složen posao. Osim pravilne prehrane i vježbanja, mnogo vam mogu pomoći i tretmani u kozmetičkim salonima. Najbolji rezultati postižu se kombinacijom ručnih, preparativnih i aparativnih metoda. Pročitajte kako odabrati najbolje tretmane za sebe

Krenite na vrijeme

Glavni uzrok razvoja celulita je poremećaj cirkulacije. Isključivo se nalazi kod žena zbog razlike u tjelesnoj građi i utjecaju ženskih hormona.

Najbolji rezultati postižu se kombinacijom ručnih, preparativnih i aparativnih metoda, a za vidljive rezultate potrebni su kontinunirani tretmani

Dolazi do nagomilavanja tekućine u međustaničnom prostoru čime potrebne hranjive tvari ne dolaze u stanicu, a štetne tvari se nagomilavaju.

Borbu protiv celulita treba započeti prije nego što se razvije – preporuča se već nakon 20-te godine. Ali nikada nije kasno započeti borbu. No što se započne ranije to su rezultati bolji i manji broj tretmana je potreban.

Priznali ili ne, činjenica je da se zbog celulita narušava kvaliteta života, većina žena gubi samopouzdanje, a to se odražava i u intimnom i u poslovnom životu.

Uspješno eliminiranje celulita vrlo je zahtjevan i složen posao. Osim pravilne prehrane i vježbanja , puno vam mogu pomoći i tretmani u kozmetičkim salonima.

Metode u salonoma

Najbolji rezultati postižu se kombinacijom ručnih, preparativnih i aparativnih metoda. Spomenuti ćemo neke:

Anticelulitna masaža – vrlo je djelotvorna, gotovo obavezna uz anticelulitne tretmane. Posebno pomaže onim dijelovima tijela na koje se teško utječe vježbanjem.

Masažom točno možemo prići ugroženom području i prilagoditi intenzitet dodira. Anticelulitnom masažom stimuliramo limfnu i krvnu cirkulaciju, izmjenu tvari i ubrzavamo eliminaciju toksina te razbijamo celulit.

Anticelulitnom masažom možemo prići ugroženom području i prilagoditi intenzitet dodira. Tako stimuliramo limfnu i krvnu cirkulaciju, izmjenu tvari i ubrzavamo eliminaciju toksina te razbijamo celulit.

Za vidljive rezultate preporučuje se 2-3 puta tjedno u razdoblju od dva mjeseca, a poslije toga jednom tjedno radi održavanja postignutog. Kada se postignu zadovoljavajući rezultati anticelulitnom masažom, oni će najdulje trajati.

Ručna limfna drenaža – to je specijalna metoda ručne masaže. Tom metodom se potiče uspostavljanje ravnoteže tekućina u organizmu. Uspostavljanjem limfnog toka također se pospješuje čišćenje međustaničnog prostora od metaboličkog otpada.

Zbog svoje složenosti i djelotvornosti ručnu limfnu drenažu smiju izvoditi SAMO za to kvalificirane i educirane osobe. Kod njege tijela posebno su dobri rezultati pri otklanjanju celulita. Limfna drenaža je nezaobilazna kod svih programa za detoksifikaciju tijela i kod tretmana mršavljenja i učvršćivanja tkiva.

Aparativna limfna drenaža – aparat za preso terapiju dizajniran je i testiran posebno za limfnu drenažu putem posebnih dijelova koji se stavljaju na noge i u njih se upuhuje zrak. Tretmani su bezbolni i ugodni. Limfna drenaža preporuča se i nakon operativnih zahvata.

Aromamasaža – primjenom eteričnih ulja djelujemo na poticanje cirkulacije limfe i krvi te uklanjanje viška tekućine iz organizma. Redovita masaža na bazi eteričnih ulja smanjiti će celulitne naslage.

Aromaterapija – tijelo nakon aromamasaže stavljamo u uvjete saune kako bi se pore na koži otvorile i tijelo bolje apsorbiralo eterična ulja.

Aromaterapija bandažama – ima toplo-hladni učinak. Aromatični zavoji natopljeni termoaktivnim uljima snižavaju unutarnju temperaturu i tako stimuliraju tijelo na potrošnju dodatne energije. Ova terapija ima višestruk učinak: razgrađuje celulit i masne stanice, poboljšava elastičnost i tonus kože i djeluje kao i limfna drenaža.

Terapija algama – zahvaljujući visokoj moći upijanja tekućine i vezanja toksina iz kože i potkožnog tkiva, alge cijede lokalizirane jastučaste nakupine, a zbog visokog sadržaja joda i minerala otapaju celulit i masno tkivo.

Terapija blatom – visokovrijedne supstancije termalnog blata, termalne vode, aktivnog joda, bršljana, divljeg kestena – potiču razgradnju celulita, a izvana djeluju poput pilinga. Korisni su u pročišćavanju tijela i poboljšanju cirkulacije.

Body wrapping – niz različitih tretmana kojima je zajedničko umotavanje cijelog tijela ili dijela tijela kako bi aktivne supstancije što dublje prodrle u potkožno tkivo.

Elektrostimulacija – radi na principu niskofrekventnih struja koje razgrađuju masno tkivo i celulit tako što potiču perifernu cirkulaciju. Mišične kontrakcije potiču se putem elektroda koje se postavljaju na problematične djelove tijela.

Ultrazvuk – prilikom tretiranja celulita koriste se određeni ultrazvučni valovi koji prodiru do 2,5cm ispod kože. Kada prođu kožnu barijeru, zahvaljujući termičkom učinku, pokreću nakupljenu tekućinu i razbijaju masne nakupine.

Lifting tijela – koristi se kod mlohavog i opuštenog tkiva, lošeg tonusa mišića te masnih nakupina i celulita. Snažni elektroinpulsi dubinski razaraju masno tkivo, pospješuju cirkulaciju, regeneriraju oslabljena kolagenska i elastična vlakna u koži, mišićima vraćaju tonus.

Endermologija, laseri, terapija svjetlom, mezoterapija, vakuum terapija, kavitacija, elektrolipoliza...

Kozmetička industrija je toliko razvijena i toliko se brzo razvija da je to jednostavno neiscrpna tema. Zato smo spomenuli neke od najviše zastupljenih tretmana u kozmetičkom salonu.

U salonu OLA! radimo anticelulitnu ručnu masažu u kombinaciji sa ostalim anticelulitnim tretmanima i tretmanima mršavljenja. Tretmane oblikovanja tijela radimo na aparatu BODY ULTRASOUND koji omogućava različite programe ovisno o potrebi klijenta. Podržava tretman limfne drenaže, pasivne gimnastike, jačanja muskulature i razbijanje celulita.. Koristi sinergiju ultrazvuka i elektrostimulacije.

Također nudimo body wrapping, aromamasažu, aromaterapiju te AROMAWICKEL TERAPIJU koja se bazira na toplo-hladnom efektu. Jedna je od najuspješnijih metoda uklanjanja celulita i masnoće. Koriste se mješavine eteričnih ulja, krema i aktivatora koji djeluju na sve faze celulita i na smanjenje obujma.

Kombiniranjem navedenih tretmana možemo ponuditi individualno riješenje za svakog klijenta praćeno vidljivim i dugotrajnim rezultatom.

Marijanin savjet: Sve o čemu smo do sada pisali trebali bi se pridržavati tijekom cijele godine. Preventivno i sustavno djelovanje puno je kvalitetnije nego akcija pred samo ljeto.

Prethodni savjeti:

Vježbanjem protiv celulita

Njegom kod kuće protiv celulita

Borbu protiv celulita započnite prehranom

Prešli ste tridesetu? Evo kako njegovati lice

Posjetite stranicu: www.studio-ola.com

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju