Još jedan razlog zbog kojeg se ne smijete opterećivati rigoroznim dijetama daju rezultati novog istraživanja po kojima je salo na bokovima blagotvorno za organizam

Da masno tkivo nije samo podsjetnik na zalogaje i obroke viška raspoređen na potpuno krivim točkama po tijelu, pokazuju rezultati novog istraživanja posvećenim proučavanju masnih stanica.

Tako je otkriveno kako je salo na stražnjici i bokovima znatno korisnije od masti nakupljene oko struka. Iako je njega teže izgubiti, stvara više hormona koji štiti arterije od začepljenja te potiče bolji omjer šećera u krvi i sagorijevanje masnoća.

Salo na stražnjici i bokovima znatno je korisnije od masti nakupljene oko struka

Salo oko struka, pak lakše se gubi, ali jednako tako lakše opušta korisne citokine čiji je gubitak povezan s kardiovaksularnim bolestima, dijabetesom i otpornosti na inzulin.

VIDEO: Debeljuce od kojih zastaje dah

Takve su pozitivni učinci masti na stražnjičnim mišićima veći kod ženske, nego kod muške populacije.

Četiri male vježbe za čvrstu guzu

'Kao što postoji dobar i loš kolesterol, tako postoji dobro i loše salo. Tako je salo u donjem dijelu tijela puno zdravije od onoga u abdomenalnom dijelu. Zato možemo reći da su J.Lo i Beyonce puno bolji uzori ženama od mršavih supermodela' rekao je voditelj studije Konstantinos Manolopoulos sa sveučilišta u Oxfordu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju