Žene žive u strahu od pokazivanja tijela u javnosti. Na nedostatke nisu imune ni zvijezde, no njima u pomoć stižu razni alati za usavršavanje, dok ostali izbjegavaju odlazak na plažu ili uopće ne planiraju godišnji odmor na moru

Ljeto uvijek dolazi (pre)brzo kada je u pitanju višak kilograma koje pripadnice ljepšeg spola nakupljaju tijekom zime. Opuštanje uz čokoladne poslastice, velike količine omiljene hrane i alkoholnih pića ostavljju tragove u obliku masnih naslaga na bokovima, trbuhu i stražnjici. No, sve je to lako sakriti ispod tople i široke zimske odjeće.

Jedanaest posto ispitanih žena priznalo je kao ih je odraz u ogledalu toliko uplašio da su odlučile preskočiti godišnji odmor, a bikini sačuvati za bolje dane.

Problem postaje vidljiv s dolaskom ljeta i godišnjih odmora kada je skidanje u kupaće kostime neizbježno.

Žene osjećaju nelagodu i sram pred prijateljima, partnerom i članovima obitelji.

Prema istraživanjima provedenim u Velikoj Britaniji, ženama je skidanje u bikini prava tortura, koju bi mnoge najradije izbjegle pa čak i ako to znači ljeto bez odlaska na more.

Strah od lošeg izgleda doveo je do toga da svake godine 45 posto prodanih kupaćih kostima nikada ne ugleda svijetlo dana.

Jedanaest posto ispitanih žena priznalo je kao ih je odraz u ogledalu toliko uplašio da su odlučile preskočiti godišnji odmor, a bikini sačuvati za bolje dane.

Ispitanice, njih 28 posto priznalo je kako je skidanje u bikini najveći izazov koji osjećaju prilikom odlaska na odmor, a veliki broj žena uspijeva pronaći taktiku kojom to uspješno izbjegavaju. Gotovo 30 posto njih nosi majicu preko kostima, dok 12 posto izbjegava odlazak na plažu ili na bazen tijekom odmora.

'Šteta što je za veliki broj žena izgled u kupaćem kostimu glavna prepreka za uživanje u praznicima', zaključila je Catherine Matthews koja je vodila istraživanje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju