Istraživanje provedeno u Švedskoj pokazalo je kako sretan i stabilan život u dvoje znatno smanjuje djelovanje stresa na poslu. No, ako je odnos između dvoje ljudi loš, posljedice stresa na poslu bit će izraženije

Lakše je u dvoje

- Sretan i uravnotežen život u dvoje, a to uključuje i zdrav seksualni odnos, reducira djelovanje stresa koje trpimo na poslu. No, jednako tako, ako je odnos u paru loš, negativan učinak stresa bit će još gori, kazala je voditeljica studije Ann-Christine Andersson Arnten sa sveučilišta u Goeteborgu.

Ukoliko se žene nalaze u teškoj i nezdravoj vezi, podložnije su tjeskobi, fizičkim reakcijama na stres i nesanici. Žene koje su sretnije u vezi općenito žive smireniji I stabilniji život

Ukoliko se žene nalaze u teškoj i nezdravoj vezi, podložnije su tjeskobi, fizičkim reakcijama na stres i nesanici. Žene koje su sretnije u vezi općenito žive smireniji I stabilniji život.

Posljedice je teško uočiti

Muškarci koji se nalaze u prosječnoj vezi podložniji su lošim učincima stresa kao što su depresija i tjeskoba, a svoj ljubavni život opisuju kao ‘dobar ili loš’.

- Oni koji žive u prosječnoj vezi pod velikim su pritiskom jer je žele učiniti boljom. No, ako se nalaze u lošoj vezi, uglavnom se mire sa stanjem, jer misle kako više ništa ne mogu učiniti, pojasnila je Andersson Arnten koja je i dodala kako se ‘posljedice stresnih situacija u svakodnevnom životu javljaju polako pa ih je teško uočiti na samom početku.

- Čovjek pod stresom prilagođava se promjenama dok ne nastupi takav poremećaj ravnoteže koji iziskuje velik napor za podnošenje svakodnevice. (HINA)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju