Osim što su zdrave i prepune sastojaka koje naše tijelo treba neke namirnice vjerovali ili ne mogu 'izravnati' vaš trbuh i pripremiti vas za neku posebnu prigodu u kojoj morate izgledati besprijekorno. Doznajte koje

Cjelovite žitarice
Istraživanje je pokazalo kako osobe na dijeti koje redovito konzumiraju proizvode od cjelovitih žitarica gube dvostruko više masnih naslaga u području trbuha od onih koji radije posežu za proizvodima od bijelog brašna.

Neke namirnice vjerovali ili ne mogu 'izravnati' vaš trbuh

Cjelovite, integralne žitarice prepune su vlakana što je odlično za probavu, a samim time i ravan trbuh te daju dulji osjećaj sitosti. Uvrstite ih u doručak s jogurtom ili neki drugi obrok.

>> 4 vrste trbuha kojih se lako možete riješiti

Zeleni čaj
Zeleni čaj bogat je antioksidansima koji čiste tijelo od toksina, ali i  ubrzavaju metabolizam. Osim što utječe na visinu šećera u krvi, zeleni čaj je vrlo blag diuretik što znači da vas neće napuhati, a regulirati će probavu. Pijte ga rashlađenog umjesto vode sa ili bez meda.

Kefir
Proteini iz kefira pojačavaju osjećaj sitosti, a dobre bakterije koje sadrži poboljšavaju probavu i time nam pomažu 'ispuhati' trbuh. Osim toga, njegovi aktivni sastojci potiču razgradnju masnoće što znači da je izvrstan saveznik kod mršavljenja.

Grejp sadrži puno vode, malo natrija i tijelu nadomješta potrebu za tekućinom i mineralima

Jaja
Proteini su nužni za balansirano funkcioniranje vašeg organizma, a osim toga, istraživanja su pokazala da ako unosite veću količina proteina dnevno, gubit ćete oko 70 kalorija više.

Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje, dobro je poznata mudroslovica koje se treba pridržavati. Jaje će vam doista podariti snage, no i potaknuti vaš metabolizam na brži rad.

Grejp
Grejp sadrži puno vode, malo natrija i tijelu nadomješta potrebu za tekućinom i mineralima. Bogat je enzimima i učinkovito razgrađuje masti pa je ovo voće savršeno za ubrzavanje metabolizma. Isto tako, grejp će ubrzati probavu i time vam pomoći da se riješite nadutosi. Grejp možete iscijediti kao sok ili ga pojedite na tašte ili između obroka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju