Kilogrami su itekako važni kada je zdravlje u pitanju, a da se ne radi samo o onim tjelesnima pokazalo je i istraživanje koje je potvrdilo kako ženske torbe i visoke potpetice uzrokuju jake bolove kojih se žene izgleda ne žele odreći

Težina ženske torbe u prosjeku iznosi tri kilograma. Ono što se nalazi u njoj su sitnice koje su svakoj pripadnici ljepšeg spola neophodne za život.

Istraživanje koje je provela farmaceutska tvrtka pokazalo je kako će se u svakoj torbi naći nekoliko osnovnih stvari među kojima su torbica za šminku, mobitel, rokovnik, knjiga, časopis, mali kišobran, četka za kosu i mp3. U velikom broju torbi će se naći još i krema za ruke, tablete protiv bolova, ključevi i veliki novčanik.

Bez obzira na težinu torbe i utjecaj koji ima na zdravlje jedna od pet ispitanih žena je rekla kako se ne želi odreći velikih torbi i visokih potpetica iako znaju da su štetne za zdravlje te da mogu uzrokovati velike probleme s kralježnicom i trajne posljedice.

Samopouzdanje koje žene osjećaju prilikom hoda u visokim potpeticama pobijedilo je brigu o zdravlju, a više od 50 posto ispitanih žena reklo je kako potpetice nosi tri puta tjedno. Nošenje takvih cipela uzrokuje bolove u leđima, stopalima i ramenima, no to u odnosu na ljepotu pada u drugi plan.

Bolove zbog nošenja velikih i teških torbi osjeća čak 70 posto žena koje to nije nagnalo da se riješe nekih stvari iz svoje torbe, njih 28 pate od bolova u rukama, a 35 posto osjećaju bolove u ramenima.

Torba i visoke potpetice su must have pa su žene zbog dobrog izgleda i zavidnih pogleda spremne žrtvovati i ono najvažnije - svoje zdravlje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju