Žene bi mogle odgoditi majčinstvo sve do kasnih četrdesetih ukoliko se podvrgnu transplataciji jajnika, predviđa dr. Sherman Silber nakon prve takve uspješne operacije koja je izvedena u Londonu


Dr. Silber tvrdi kako bi zamrzavanje jajnika zbog današnjeg, ubrzanog načina života moglo biti rješenje za žene koje ganjaju karijeru.

Žene koje se odluče na takav potez u ranim dvadesetima mogu uzeti najbolje od oba svijeta i roditi kasnije. Njihova zdrava jajašca organizam će prihvatiti bolje nego donirana.

Žene danas čekaju kako bi pronašle pravog muškarca i izgradile karijeru, a tek tada se odlučuju za majčinstvo.'To su vrlo realistična predviđanja' tvrdi dr. Sherman te dodaje kako se mladi jajnici mogu transplatirati natrag u ženin organizam te produžiti ženinu plodnost i pomaknuti vrijeme ulaska u menopauzu.

'Žene bi s majčinstvom mogle pričekati i do 47.' tvrdi doktor Silber koji je prošle godine izveo operaciju transplatacije jajnika jedne jednojajčane blzanke u drugu. Nedugo nakon toga 38-godišnja pacijentica je zanjela prirodnim putem.


Dr. Silver tvrdi kako bi transplatacija jajnika mogla biti rješenje za problem neplodnosti koji je danas sve izraženiji kod žena.

Niska stopa nataliteta je problem koji leži u tome što žene danas imaju priliku birati. Čekaju kako bi pronašle pravog muškarca i izgradile karijeru i tek tada su spremne za majčinstvo.

Iako će ovo otkriće pomoći mnogim ženama koje ne mogu zanjeti, odgađanje majčinstva ne bi trebao biti prioritet. Biti majka je najlepša privilegija pa u tome treba uživati.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju