Lactogyn i Feminal, proizvodi Jadrana - Galenskog laboratorija namijenjeni su očuvanju zdravlja žena. Feminal kapsule služe smanjenju menopauzalnih tegoba i poboljšanju zdravlja žene u zrelim godinama, a Lactogyn djeluje na ravnotežu vaginalne flore i poboljšava njenu kvalitetu

 

Zdravstvene tegobe žena

Recidivirajuće genitalne infekcije, od kojih u svijetu oboli više od 300 milijuna žena svake godine, izuzev što same uzrokuju niz tegoba u žena, u izravnoj su vezi s pojavom drugih zdravstvenih problema od kojih je jedan i karcinom vrata maternice.

Primjerice HPV infekcija, kojom je inficirano oko 630 milijuna ljudi diljem svijeta, u visokom se postotku može dovesti u izravnu vezu sa pojavom ovog karcinoma koji je drugi najčešći zloćudni tumor u žena.

Svake godine dijagnosticira se oko 500 000 novih slučajeva karcinoma vrata maternice i od njega umre oko 300 000 žena. U Hrvatskoj od raka vrata maternice obole 332 žene, a umre ih 80.

Obrana od genitalnih infekcija

Tijekom cijelog života žene vaginalna flora je njena prirodna obrana od genitalnih infekcija. Vaginalnu floru čine zaštitni mikroorganizmi koji žive u vagini žene.

Različita stanja koja u životu ne možemo izbjeći, poput stresa, nekih bolesti, uzimanje određenih lijekova ( kontracepcijske pilule, antibiotici..) uništavaju vaginalnu floru.

Žena je tako lišena prirodne obrane što otvara put naseljavanju mikroorganizama koji mogu uzrokovati bolest, odnosno genitalne infekcije.

Prema podacima samo 30 do 40 posto žena ima zdravu vaginalnu floru. Obnova i zaštita vaginalne mikroflore zato zauzima posebno mjesto u prevenciji recidivirajućih urogenitalnih infekcija, a tako i njihovih posljedica.

Obnova flore

Lactogyn je proizvod koji sadrži dva probiotička soja namijenjena upravo obnovi vaginalne flore. Probiotički sojevi Lactogyna jedini u svijetu imaju dokazani učinak u obnovi vaginalne mikroflore, nakon oralne primjene.

Obnavljajući vaginalnu mikrofloru, Lactogyn vraća ženi njenu prirodnu obranu i time smanjuje mogućnost razvoja urogenitalnih infekcija, kao i njihovo ponavljanje. Djelotvoran je i siguran za primjenu od puberteta do menopauze.

Za zdravlje kostiju i krvnih žila

U vrijeme menopauze preporučljivo je da se uz Lactogyn upotrebljava Feminal, koji ublažava tegobe, pa tako i rizik pojave urogenitalnih infekcija smanjujući suhoću sluznice. Dodatno, Feminal djeluje na zdravlje kostiju i krvnih žila, a ujedno podiže libido.

Lactogyn i Feminal proizvodi JADRAN – Galenski laboratorij, osnovan 1991. kao prva potpuno privatna farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj. Proizvođač je lijekova, dodataka prehrani i kozmetike, sa više od 200 proizvoda u 22 zemlje.

U svojoj misiji JADRAN – Galenski laboratorij usmjeren je na dva vitalna područja ljudskih potreba, zdravlje i ljepotu, kao bitne preduvjete unapređenja ukupne kvalitete života svake osobe.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju