Inače služi za 'peglanje' bora, ali za 36-godišnju Britanku Antoniju Blake, koje je preživjela tešku željezničku nesreću 1999. godine kod Paddingtona, botox je značio više od života - pomogao joj je da ponovno prohoda i vrati se normalnoj svakodnevnici...

Novinari Daily Maila proveli su dan s Antonijom Blake; čekali su je da se vrati s pilatesa, pili s njom jutarnju kavu i gledali je kako obavlja uobičajene kućne poslove. Zvuči nevjerojatno za osobu koja je još krajem prošle godine bila prikovana za krevet, sposobna učiniti tek nekoliko koraka dnevno.

Danas, zahvaljujući botoxu, može hodati, vježbati, voziti... Slijedom sretnih okolnosti, Antonija je zatrudnjela i na ljeto planira vjenčanje.

Antonia Blake bila je žrtva strašne željezničke nesreće kod Paddingtona, kada je poginula 31 osoba. Zaposlenica u jednoj londonskoj banci ozlijedila je leđa, no nijedan liječnik uistinu nije mogao odgonetnuti zašto Antoniju mjesecima nakon nesreće mišići vrata i leđa bole sve jače.

'Bila sam jako frustrirana, svakog dana sam plakala. S vremenom hodala sam sve teže, noge me jednostavno nisu željele slušati, a nitko nije znao razlog tome', jadala se Antonija, kojoj je na kraju trebalo 15 minuta da s ustane s kreveta.

Agonija je trajala do kraja prošle godine, kada se Antonia Blake preselila iz Londona u Devon. Tamo joj u klinici za ortopediju također nisu uspjeli uspostaviti dijagnozu, ali su odlučili misterioznu bol u mišićima liječiti dozama botoxa.

Eksperimentalna metoda uštrcavanja botulinum toxina u vrat, trebala je paralizirati upaljene mišiće koji su preaktivni i zbog toga se grče. Šest injekcija botoxa bilo je dovoljno da Antonija, kad se probudila iz narkoze, počne presretno skakutati po bolnici.

'Liječnici su mi rekli da će botox početi djelovati dva do pet dana nakon tretmana, no bilo je dovoljno nekoliko sati da se bol uvelike smanji', izjavila je Antonia Blake.

Učinak botoxa trebao bi trajati najmanje šest mjeseci, kada će sretna bankovna službenica otići po novu dozu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju