Prošlo je pet godina od pokretanja brenda Dilemma Posters.

Galerija Dilemma Posters - 6 Dilemma Posters - 5 Dilemma Posters - 4 +2 Dilemma Posters - 3

Tada je Ema Juretić sa suprugom počela izrađivati moderne i ručno rađene postere za zid, a prošle godine okupilli su i mlade i talentirane dizajnere i ilustratore iz cijele Hrvatske pa sada prodaju i njihove radove.

Jednom sam prilikom od supruga dobila za poklon poster koji je on dizajnirao. Dala sam to uokviriti i skužila sam da tada na tržištu nije bilo moguće kupiti moderne, tipografske postere po pristupačnoj cijeni i zanimljivog dizajna.

Sve je krenulo spontano i kao hobi, nisam mislila da prerasti u "full-time job", ali sam sretna što je, prisjetila se Ema svojih početaka.

Ideja o okupljanju dizajnera i ilustratora iz cijele Hrvatske i prodavanja njihovih radova postojala je od samog starta, međutim, Ema je znala da za to treba vremena i iskustva.

Ines Šehu dala je otkaz i pokrenula brend FCKBL - 6 FCKBL: Genijalni komadi mlade Osječanke na kojima je glavni lik uvijek žena Najvažnije nam je bilo izgraditi brend kojem će ljudi vjerovati. Radili smo sve u svoje vrijeme, korak po korak, a odnos i komunikacija koju imamo s kupcima nam je puno važnija od brojki, objasnila je.

Osim postera u ponudi brenda su i eco-friendly dječje vreće za igračke, kao i vreće za recikliranje papira te skladištenje raznih stvari koje su napravljene od dvoslojnog kraft papira.

Jako su čvrste i izdržljive, dugotrajne, podnose do 25 kilograma i kupci ih obožavaju, kaže Ema uz napomenu da sve svoje proizvode proizvode u Hrvatskoj.

Uz to, proizvode i dječje jastuke koji su ručno rađeni od 100 posto pamuka, a tu je i proizvod na koji su najponosniji - interaktivni dječji stolac Blanka.

Dilemma Posters - 4 Vasnici bredna najponosniji su na interaktivni dječji stolac (Foto: Dilemma Posters)

Njega klinci sami bojaju, a kad su gotovi tkanina se ubaci u veš mašinu pa ju mogu ponovo obojati kako žele.

S obzirom da smo sve stolce rasprodali u rekordnom periodu, upravo ih proizvodimo još, u puno većoj količini tako da se uskoro vraćaju u ponudu, kaže Ema.

Kada su u pitanju suradnici, Ema ih opisuje kao divne.

Tražila sam nekoga tko bi nam proizvodio drvene okvire i sasvim slučajno sam preko našeg dragog kupca došla do dede Slaveka iz Virovitice.

Deda Slavek je u mirovini, ali je i dalje jako vrijedan. On je zaslužan za proizvodnju naših drvenih okvira i nosača, ima svoju malu radionu, a svaki okvir ručno izrađuje, priča.

Osim na hrvatskom, ovaj brend prisutan je i na inozemnom tržištu.

Prije tri godine smo se proširili na američko tržište s dječjim posterima i dospjeli u najveći online store za uređenje interijera kao i u najpoznatiji online store za opremanje dječjih sobica, objasnila je Ema.

Dio ponude Dilemma Posters pogledajte u našoj galeriji, a za još više detalja koji mogu postati ukras i u vašem domu zavirite na njihov Instagram i web stranicu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju