Talijanska tvrtka Piaggio i modna kuća Christian Dior prošle godine najavili su svoju suradnju koja je rezultirala prekrasnim modelom kultnog skutera Vespa 946, prvog globalno popularnog skutera na svijetu.

Osnovani iste godine, 1946., talijanska marka i francuska modna kuća dijele želju za inspiracijom vizije svijeta koji je inovativan, kreativan i blistav. Danas, više nego ikad, suradnja Diora i Vespe oživljava novi duh slobode, kretanja i identiteta koji ih pokreće. Odiseja, stil, snovi i Dolce Vita.

Iz ovog strastvenog susreta izrasla je Vespa 946 Christian Dior, šasije izrađene u jednom komadu i suptilnih grafičkih linija koje odaju počast nasljeđu dviju marki. Kao simbol elegancije, ovaj objekt želja odražava njihovu zajedničku predanost izvrsnosti i virtuoznosti izrade detalja.

Ovu novu, suvremenu verziju ikonske Vespe 946 predstavljene u Milanu 2012., prepoznatu zbog elegantnih linija i tehnoloških inovacija, redizajnirala je Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorica Diorove kolekcije za žene. Proizvodit će se u Italiji s pažnjom i preciznošću kakva se viđa u atelijerima visoke mode.

Nastavljajući se na dizajn sjedala, stražnji kofer s uzorkom motiva Dior Oblique, koji je dizajnirao Marc Bohan 1967. godine, posebno je napravljen za stražnji nosač i daje skuteru osebujnu privlačnost. Kaciga je usvojila isti ikonski motiv kako bi zaokružila jedinstvenu ponudu. Simboli kretanja prema novim obzorima, ove kreacije u ograničenom izdanju bit će predstavljene u proljeće 2021. u Diorovim buticima diljem svijeta te u odabranim trgovinama Piaggio Motoplexa, kazali su iz tvrtke Piaggio.

Diorov makeover dao je Vespi 946 novo luksuzno ruho za vožnju s daškom visoke mode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju