Ljepota ne poznaje granice niti tabue. Bila je to jedna od glavnih premisa prvog izbora za Miss svijeta u invalidskim kolicima koji je prošlog vikenda održan u Varšavi


Aleksandra Chickikova
prva je Miss svijeta u invalidskim kolicima. Dvadeset i tri godina stara studentica psihologije iz Bjelorusije osvojila je lentu na natjecanju u Varšavi kojemu je glavni cilj bio promijeniti percepciju o ženama u invalidskim kolicima.

Aleksandra Chickikova iz Bjelorusije prva je Miss svijeta u invalidskim kolicima

Borite se protiv svojih strahova i tjeskoba, poručila je lijepa Aleksandra s pozornice s nadom da će ovo natjecanje nadahnuti i druge žene s posebnim potrebama da zavole sebe i svoj izgled.

Lijepe dame u Varšavi su nosile večernje haljine te narodne nošnje svoje zemlje. Prvom pratiljom proglašena je Lebohang Monyatsi iz Južne Afrike, a treće mjesto zauzela je Poljakinja Adrianna Zawadzinska.

Natjecanje je organizirala udruga "Only One" iz Poljske, a okupila je 24 mladih žena iz 19 svjetskih zemalja – od Angole, Brazila i Kanade do Finske, Nizozemske i Rusije.

Naravno da je važna ljepota, ali za ovaj izbor presudniji je karakter djevojaka, njihovi interesi, društveni život i planovi za budućnost, pojasnila je organizatorica natjecanja Katarzyna Wojtaszek-Ginalska.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju