Chiara Reljac još nije krenula ni u prvi razred srednje škole, a već diže 74 kilograma iz trzaja i 93 iz izbačaja. Sa svojih 59 kilograma prava je snagatorica. To dokazuju i tri medalje s kojima se vratila s europskog prvenstva u Moldaviji.

Galerija in magazin: Chiara Reljac in magazin: Chiara Reljac in magazin: Chiara Reljac +0 Chiara Reljac

Osvojila sam tri brončane medalje u kategoriji do 59 kilograma. Medalje su u trzaju, izbačaju i biatlonu, skromno govori Chiara.

Dizanjem utega bavi se već šest godina, a ljubav prema tom sportu naslijedila je po obiteljskoj crti. Njezin tata također je trenirao, a talentirana Chiara išla je s njim na treninge.

Tada se javila želja da i sama isproba to što tata radi, a danas niže nevjerojatne uspjehe.

Kad je došla do nekih godina, doveo sam je ovamo. To je prvo bilo čisto informativno, nisam ni slutio da će se već na prvom treningu zaljubiti u ovaj sport, govori tata Ervin, koji je dizao utege četiri godine, a nakon toga je nastavio rekreativno. Tata kaže da nije ni sanjao da će njegova mezimica jednog dana dizati takve težine i osvajati medalje.

in magazin: Chiara Reljac Chiara Reljac (Foto: In Magazin)

Tata kroz smijeh priznaje da je mama zaprijetila rastavom kad je vidjela u kojem se smjeru njihova kći želi razvijati, ali njezina odbojnost prema tom sportu na kraju se ipak pretvorila u ponos i punu podršku.

Chiara nesebično priznaje da za njezin uspjeh nije zaslužna samo ona. Posebne zasluge, kaže, ima i njezin trener, koji je uz nju svih šest godina i koji je za medalje zaslužan isto koliko i ona sama.

Iako nisam bio u Moldaviji, gledao sam je i proživljavao svaki trenutak kao da sam s njom. Ja sam emotivno to proživljavao jer smatram da sam i ja ugradio nešto u taj uspjeh koji je Chriara postigla, govori trener.

Za njega je Chiara sportašica za poželjeti, a posebno ističe sljedeće kvalitete: Upornost, ambicioznost, prosperitet i vidim da u budućnosti može napraviti nešto dosta veliko, dodao je trener.

Marljivo trenira četiri puta tjedno, najesen će u sportsku gimnaziju, a jednog dana želja joj je upisati kineziologiju. Ovaj sport, govori, drugačiji je od drugih i baš se zato u njega zaljubila već na prvom treningu.

Svima onima koji imaju predrasude o ženskom dizanju utega trener poručuje.

To je laičko zaključivanje. Kažu da ćeš ostati malena, povrijediti kralježnicu, postat ćeš muškobanjasta. To su sve neutemeljeni zaključci. Chiara je normalno dijete, a da je vidite na ulici, sigurno ne biste rekli da se bavi dizanjem utega.

Parfem Talentirana Mia iz Čakovca ima tek 12 godina, a već je dizajnirala parfem

Ženstvenost Nogometašica Andrea Tolić: "Susretala sam se s predrasudama, posebno kada bih igrala s muškarcima koji ne znaju moje nogometne sposobnosti"

U klubu s Chiarom trenira još osam cura, a sve nam one pokazuju da u životu ništa nije nemoguće – samo ako primijenimo onaj dobro poznati sportski recept – red, rad i disciplina, uz malo ljubavi prema onome što radimo.

in magazin: Chiara Reljac Chiara Reljac (Foto: In Magazin)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju