Kućica za lutke, jednorozi, krevet kakav bi poželjela svaka princeza, drvene igračke, mekani plišanci, stalak s čarobnim haljinama i obilje slikovnica – sve su to samo neki od elemenata jedne čarobne kvarnerske dječje sobe za trogodišnju djevojčicu Miju.

Kada uređujemo sobu za svoju princezu, važno nam je da svaki detalj uistinu bude kao iz bajke, a okružje koje je svojoj Miji osmislila Martina Tomljanović Molnar, uistinu je takva.

Stvaranje sobe kakve obično gledamo na Pinterestu, počelo je kada je saznala da će postati mama djevojčice.

Maštala sam o tome kako bih jedan dio sobe uredila smo za nju, kao mjesto u kojem će moći stvarati i razvijati svoju kreativnost i maštu kada bude malo veća. Željela sam mjesto kakva sam gledala na fotografijama na Pinterestu, s preslatkim stvarima za djevojčice. Prvo sam osmislila čitav koncept i skicu sadržaja cijele sobe radeći jednu posebnu galeriju kao inspiraciju za uređenje, govori nam Martina, inače profesorica informatike u jednoj riječkoj gimnaziji.

Većina predmeta kupljena je povoljno ili izrađena prema zamislima roditelja.

Kako je oduvijek naginjala skandinavskom stilu uređenja, element drva bio je važna nit vodilja prilikom osmišljavanja sobe, a sve je zaokružila tematska ružičasta boja. Iako soba na prvu djeluje kao da je u nju uloženo ne samo puno vremena nego i novca, mama Martina kaže da je zapravo sve napravljeno uz nizak budžet, a neke od predmeta osmislili su sami ona i suprug.

Budžet je bio glavni element čitavog uređenja. Zato se sve i odvijalo u nekoliko faza. No vjerujte da se jako puno slatkih stvari za uređenje dječje sobe može pronaći i po veoma povoljnim cijenama, samo morate malo više tražiti i biti uporni. Neke stvari koje nisam pronašla u trgovini ili na internetu, suprug i ja smo sami dali izraditi kao npr. komodu za haljinice.

Fotografiju sam pronašla na internetu, suprug ju je skicirao, naručili smo dijelove i složili ih. Na kraju je ispalo još i ljepše nego na fotografiji koja nam je bila inspiracija. Ormar, razne police i ukrase za noćni ormarić također smo sami radili i postepeno dodavali, prilagođavali ih bojama sobe i zaista uživali u tome, kaže nam.

Iako joj je svaki dio sobe drag jer je čini posebnom, Martini su najdraže upravo oni predmeti koje su sami izradili i zbog kojih su izgubili hrpu živaca da bude baš onako kako su zamislili.

Slika nije dostupna Od čarobnih jednoroga do vilinskih maca: Igračke koje oduševljavaju i velike i male

Međutim, itekako se isplatilo. Kada je djevojčica Mia vidjela završnu fazu sobe od 18 kvadrata u kojoj sada boravi, nije skrivala oduševljenje.

Sobu smo upotpunili drvenim toboganom, kao i krevetom-kućicom, a ne moram ni spominjati oduševljenje kada je vidjela komodu s ogledalom gdje se svaki dan prije jaslica 'uređuje' i 'minka', kako ona to kaže.

Iznimno me veseli kada vidim kako se igra i razvija svoju kreativnost, a još mi je draže kada i mene pozove da joj se pridružim u igri. A uskoro će nam se pridružiti i još jedna mala princeza, sa smiješkom zaključuje Martina Tomljanović.

Za još više inspiracije posjetite njezin instagramski profil @mamamartina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju