Mekani medvjedići s mašnama koji izgledaju poput pravih malih gospodina, mace čijih se haljinica ne bi posramile ni najveće balerine, čarobni jednorozi koji pozivaju na igru – sve je to samo dio brenda Nena Dolls koji očarava i male i velike.

Vlasnica brenda Nediljka Kujundžić, od milja zvana Nena, Imoćanka je sa zagrebačkom adresom koju je jedan sasvim slučajan pogled na krpenu lutku u jednom izlogu potaknuo na razmišljanje.

Vidjevši je, znala sam da i sama želim napraviti nešto slično, u svojoj verziji. U tom trenutku nisam imala baš nikakvo iskustvo šivanja niti uopće znanje o tkaninama i samom procesu stvaranja krpenih igračaka. No polako sam učila i ubrzo se to pretvorilo u hobi, a prije tri godine Nena Dolls mi je postao i posao, kaže nam ova kreativka.

Prva igračka koju je napravila bio je medvjedić s mašnom, a to je i do danas ostao mnogima jedan od njenih dražih artikala koji mnogi kupuju bebama te ujedno predmet po kojem je postala prepoznatljiva.

Međutim, nećakinjina ljubav prema jednorozima pokrenula je jednu posebnu priču kakve do sada nije bilo na našim prostorima. Nena se upustila u osmišljavanje jednoroga na drvenim štapovima koje jednako vole i veliki i mali, a osim za igru mogu poslužiti i kao sjajna dekoracija dječje sobe.

Jednorozi se, kao i sve ostale igračke, mogu personalizirati. Kupac može birati tkaninu koja će odgovarati ukusu mališana ili samoj prostoriji. Sve radim ručno, a trenutno se u ponudi osim svima omiljenih jednoroga nalaze i konjići na drvenom štapu, slonići, medvjedići, anđeli, zečići, miševi, mačke raznih veličina, kao i ukrasi za nadolazeće blagdane, ističe Nediljka kojoj, kada zapne s velikim brojem narudžba, svesrdno pomažu i članovi obitelji.

U dva do pet sati svojim vještim rukama stvara igračke koje će svako djetinjstvo učiniti čarobnijim, a ono što je posebno raduje je to što se većina kupaca, nakon što kupi prvu igračku, ponovno vraća.

Dok si u bliskoj budućnosti priželjkuje proširenje brenda i otvaranje fizičke trgovine u Zagrebu, za sada njezine radove koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim možete pronaći na njezinim društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku, kao i na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu na Europskom trgu i Zrinjevcu. Cijene artikala kreću se od 50 do 280 kuna.

Malo čarolije koje pružaju ove igračke nešto je što nam svima treba, neovisno o godinama, zar ne?
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju