U Njemačkoj u srijedu 8. svibnja izlazi posebno izdanje "Dnevnika Anne Frank", autorice koja bi 12. lipnja navršila 90 godina.

 

Riječ je o potpunoj i dosad neobjavljenoj verziji dnevnika, takozvanoj "verziji B", koju je Anne Frank sama uređivala nadajući se da će ga objaviti po svršetku Drugog svjetskog rata.

U Njemačkoj u srijedu 8. svibnja izlazi posebno izdanje 'Dnevnika Anne Frank', autorice koja bi 12. lipnja navršila 90. godina

Ovo je doista jedinstvena knjiga. Prenosi ideju onoga za što se zalažemo i do čega nam je, kao izdavačima, jako stalo, a to su obrazovanje, ljudska prava, razdoblje nacionalsocijalizma, rekao je Alexander Roesler iz izdavačke kuće Fischer.

Anne Frank umrla je od posljedica tifusa u dobi od 15 godina u nacističkom logoru smrti u veljači ili ožujku 1945., neposredno prije završetka rata i ulaska savezničkih snaga i oslobođenja koncentracijskog logora Bergen-Belsen.

Dnevnik je 1947. objavio njezin otac Otto Frank, jedini član obitelji koji je preživio holokaust. "Dnevnik Anne Frank" danas je jedna od najčitanijih knjiga na svijetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju