U Njemačkoj u srijedu 8. svibnja izlazi posebno izdanje "Dnevnika Anne Frank", autorice koja bi 12. lipnja navršila 90 godina.

 

Riječ je o potpunoj i dosad neobjavljenoj verziji dnevnika, takozvanoj "verziji B", koju je Anne Frank sama uređivala nadajući se da će ga objaviti po svršetku Drugog svjetskog rata.

U Njemačkoj u srijedu 8. svibnja izlazi posebno izdanje 'Dnevnika Anne Frank', autorice koja bi 12. lipnja navršila 90. godina

Ovo je doista jedinstvena knjiga. Prenosi ideju onoga za što se zalažemo i do čega nam je, kao izdavačima, jako stalo, a to su obrazovanje, ljudska prava, razdoblje nacionalsocijalizma, rekao je Alexander Roesler iz izdavačke kuće Fischer.

Anne Frank umrla je od posljedica tifusa u dobi od 15 godina u nacističkom logoru smrti u veljači ili ožujku 1945., neposredno prije završetka rata i ulaska savezničkih snaga i oslobođenja koncentracijskog logora Bergen-Belsen.

Dnevnik je 1947. objavio njezin otac Otto Frank, jedini član obitelji koji je preživio holokaust. "Dnevnik Anne Frank" danas je jedna od najčitanijih knjiga na svijetu.