Dragi Papirko, ja volim, ja radim, ja sam izuzetno sretna osoba!To je sve što ti imam za napisati! Sumnjam da mi itko može poljuljati takav osjećaj... ili ipak može?

Dragi Papirko, ja volim, ja radim, ja sam izuzetno sretna osoba!To je sve što ti imam za napisati! Sumnjam da mi itko može poljuljati takav osjećaj... ili ipak može?

Životno razdoblje u kojem se trenutno nalazim je naprosto besramno savršeno.

Točnije, kad bi se zbrojili svi dani u mom životu od rođenja, pa sve do sada, jedini period u kojem sam bila ovako sretna je bio kada je profesor tjelesnog odgoja odlučio da budem rukometni golman, jer u meni vidi ogroman potencijal.

Taj moj ponos je trajao ravno dvije godine, jer se uspostavilo da je vrsni golman bio OGROMNI potencijal samo iz tog razloga, jer je težio 30 kilograma više od ostalih vršnjaka u razredu, pa s gubitkom istih potencijal je pao na minimum.

To mi je dobar izgovor da održavam postojeću kilažu kako s njom opet ne bi splasnula sreća dobivena u periodu gomilanja dekagrama,grama i kilica.

Ima još jedna divna stvar. Ovo je prvo valentinovo koje ću provesti u vezi s voljenom osobom ispod (nadam se) pokrivača nakon dugih osam godina samoće.

U razmišljanju i maštanju uz jutarnju kavu, prekinuo me Mentor.

>> Sve Martinine kolumne pročitate ovdje

'Nešto bih te pitao. Naime, iako smo tek započeli zajednički život, imam osjećaj kao da smo zajedno već godinama i s tobom mi čak niti tišina nije neugodna.Nije mi svejedno što ću te tražiti, ali siguran sam da ćeš pristati, stoga sam i došao na tu ideju.'

Srce mi je kucalo 200 na sat.Pumpalo je tolikom količinom da sam se osipala po vratu i licu od navale adrenalina. Oduvijek sam bila protiv doživotnog potpisa, ali pomisao na doživotno djeljenje dobra i zla s Mentorom, učinilo mi se kao savršeno novo poglavlje u mom životu.

Iščekivala sam odgovor te ga zatražila pitanje uz smješak.

'Gledaj, imaš veći stan od mene, zato sam se i preselio k tebi. Pričao sam sa sestrom i mamom i odlučili smo da sestra neko kratko vrijeme provede kod nas dok si ne nađe posao. Naravno, nisam ništa stopostotno potvrdio dok ne popričam s tobom da vidim kako se ti slažeš s tom idejom.'

Već nakon druge rečenice imala sam želju klepnuti ga s teflon tavicom po glavi i tako izbaciti tu silnu razočaranost iz sebe nagomilanu u roku od samo jedne sekunde.

Umjesto toga smirila sam strasti i dozvolila mu da sestra (koju nikada nisam upoznala) dijeli s nama trenutke Valentinova.

Na sam dan dolaska, maksimalno sam se potrudila da se djevojka ugodno osjeća, stoga sam skuhala pola kuharice s najljepšim jelima na slici i stan pospremila do te mjere da se sladoled s poda mogao jesti.

Nakon što je zazvonilo zvonce na vratima, Mentor je pun sreće otvorio vrata. Na istima je stajala ženskica prosječne visine, punašnija, kovrčave plave kose i rumenih obraza. Ugledavši ju, nestala mi je trema, jer je izgledala nevjerojatno simpatično i dražesno. Poput anđela!

Na samom upoznavanju, ženi se naglo iz oduševljenog, izrodio kiseli osmjeh i neugodno odmjeravanje od glave do pete.

Prešla sam preko toga i ako oduzmemo moju i njezinu komunikaciju (koje nije bilo niti u tragovima), večer je prošla poprilično ugodno.

Ujutro na poslu, dočekao me kaos. Šef napaljenko je bio uzrujan, jer je zbog stanja u firmi morao krenuti s 'čišćenjem' radnika. Kako on to nije mogao, odlučio je da će svakom sastaviti lijepo pismo koje će divno upakirati, a ja ću ostavljati po stolovima otpuštenih.

>> Tko ustvari zna što je zapravo ljubav?

>> Uspjeh: Biti bez posla i s muškarcem pod pokrivačem!

Gori zadatak u životu nisam mogla dobiti, pogotovo time što svako jutro budem očekivala kako će upravo moje ime biti na omotnici otkaznog pisma. Sva ona idila s početka priče se smanjivala. A da pritom nisam skinula niti grama! Rukometni golman u meni je opet postajao sve tanji i tanji.

Pola sata stanke na poslu, iskoristila sam za druženje s Mentorom i sestrom. Na kavi je demonski anđeo progovorio.

'E, braco, a gdje ti je ona zgodna kolegice? Znaš onaj komad što radi s tobom, što se palio na tebe. Čudno mi je bilo kako nikada niste završili zajedno, žena je prezgodna i pametna.'

ZLICA!!Derište opisuje i spominje Zlicu!Najgoriju ženu na svijetu i mog jedinog istinskog neprijatelja u životu uz dečka iz razreda koji se smijao kada je profesor rekao da sam OGROMNI potencijal. Objavljujem rat!

Mentor ju je pogledao sa smješkom. I pogledao mene. Pa nju i mene i rekao kako Zlica nije njegov tip žene.

'Nije?!Pa znam da ti baš nisi volio bucmaste ženske', okrenula se prema meni i odmjerila me te (nažalost) nastavila 'valjda se ukusi s godinama mjenjaju.'

Spašena zvonom mobitela, ustala sam se i krenula na posao. Promatrajući šefa upitala sam ga, je li za izlazak večeras u četvero.

'O jesam jesam, hoće li kasnije biti akcije, ha? Duplog hamburgera,a mala?'

'Aha, hoće. Imam žensku za tebe. To je ustvari moja potencijalna šogorica. Vidim vas kao savršeni par.'

Zainteresirano se naslonio na stol i upitao me tihim glasom 'Kakve su joj dude i guza?'

'Stari moj, Pamela Anderson joj nije ni do nožne zanoktice! Pa ne bih ti predložila da nije bomba!Znaš da ti želim samo najbolje', odgovorila sam uvjerljivo i tiho.

Mentoru sam tada objasnila da mu je sestra anđeo protjeran iz raja na misiji da upropaštava živote, no ta joj misija u mom stanu i u mom životu neće proći s rezultatima na zadovoljavajućoj razini.Stoga, imam divnog muškarca za nju.

Neuspješno opirući se toj ideji, na kraju je popustio i pristao. Nakon upoznavanja sa Skočkom, on se okrenuo prema meni i rekao: 'Bila si u pravu, ona je bomba. Asocira me na klip kukuruza s kosom. U sredini obla, dolje tanka i raščupana narančasto žuta glava. No znaš kako se kaže, birač dobije otirač. Kužiš, mala!', podmuklo se nasmijao i lupio me po stražnjici.

Nakon par čaša viška, Skočko je preuzeo inicijativu i rekao 'Meni je mrak pao na oči kada sam te ugledao...' Svi smo zašutjeli tom idiotskom upucavanju, no nastavio je u revijalnom tonu '... od tvoje ljepote.Takav dobar gejpek nisam nigdje vidio. Hoćeš li mi staviti selotejp preko usta, zavezati mi ruke i noge te me zatvoriti u njega?' Taman kada sam mislila da je plan propao, podizajući vilicu s poda primjetila sam da ga demonski anđeo miluje s nožnim prstima po... nozi.

Vrativši se u sjedeći položaj, sa smješkom sam pogledala Mentora i objavila svima da nas dvoje idemo doma, a ovo dvoje neka se još provodi. Zaslužuju jedno drugo.

U svom mirnom, opet opuštenom domu željela sam ga upitati zašto me sestra ne voli s obzirom da joj ništa nisam napravila, no odustala sam.

Smatrala sam da ako započnem tu temu, jednostavno ću izazvati buru reakcija koja će na kraju završiti žestokom svađom.

Na kraju krajeva i sestra mu na pokvareno mudar način želi dočarati kako nismo jedno za drugo iz njezine ljubomore zbog mog stana, posla, savršene veze i njezinog... ničega.

Ja samo želim ostati sretna, stoga, u tom planu nema mjesta za ljubomorne ispade starije sestre. Žao mi je, no pokucala je na apsolutno kriva vrata. Iako... nameče mi se jedno pitanje... kakva mu je onda mama?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju