Jeste li već pogledali "Do Revenge", dugoočekivani Netflixov film koji neodoljivo podsjeća na "Mean Girls"?

Galerija Novi film Novi film Novi film +2 Camila Mendes u ulozi Drae

Američka crna komedija redateljice Jennifer Kaytin Robinson govori o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i boli kao elementima osvete koja se, kao što dobro znamo, uvijek služi hladna. Film je pomeo konkurenciju i brzo se plasirao na listu Netflixovih top 10.

Javnost i kritičari ne mogu sakriti oduševljenje, a neki su mu već dodijelili titulu Mean Girls nove generacije.

Glumačka postava se savršeno stopila s pričom, a poznate glumice iz teen serija Stranger Things i Riverdale, na moderan su način prikazale elemente poznatog crno-bijelog filma Alfreda Hitchcocka koji govori o osveti stranaca u vlaku.

Ova zabavna teen komedija s Camilom Mendes i Mayom Hawke govori o dvije potpuno drugačije djevojke koje nam kroz crni humor pokazuju koja je poanta prijateljstva i kakve osobe nikako ne bismo trebali biti.

Novi film Zabavna komedija s Camilom Mendes i Mayom Hawke govori o prijateljstvu (Foto: Profimedia)

Tipična priča o osveti u prvi plan stavlja Dreu, koju glumi Camila Mendes. Poletna maturantica u usponu se razumije u modu, svjesna je sebe, ima velike planove za budućnost, a bahatost joj je glavna crta karaktera, baš kao i svim popularnim djevojkama u tinejdžerskim filmovima. Drei se sruši cijeli svijet nakon što u javnost izađe eksplicitni video koji je bio namijenjen njezinom dečku Maxu, kojega glumi zvijezda serije This Is Us, Austin Abrams.

Drea je sigurna da je njezin dečko podijelio video s cijelom školom i želi mu pripremiti paprenu osvetu. U ovom trenutku u priču upada Eleanor (Maya Hawke), nova djevojka kojoj se cijeli svijet sruši nakon što sazna da ide u istu školu sa svojom najvećom neprijateljicom – nasilnicom Carissom (Ava Capri) koja joj je uništila život nakon što je otkrila njezinu seksualnost.

Novi film Poučan film za nove generacije (Foto: Profimedia)

Popularna djevojka i „obična“ alternativka udruže snage kako bi jedna drugoj osvetile neprijatelje. Sve se vraća, sve se plaća, glavna je misao vodilja novopečenih prijateljica koje svojim neprijateljima žele vratiti istom mjerom. U ovom trenutku počinje napeta priča puna smijeha, suza i iznenađenja, a do kraja filma možete očekivati nekoliko preokreta.

Iako je film pun referenci i podsjeća na stare teen filmove koje smo obožavali, ipak je prilagođenim novim generacijama koje bi iz njega ponešto mogle i naučiti.

Osveta nema pozitivnu konotaciju, pravo prijateljstvo sve pobjeđuje, a intimne trenutke nikako ne smijemo dijeliti s osobama kojima ne vjerujemo, posebno na društvenim mrežama, samo su neke od pouka koje bi mlade djevojke mogle naučiti nakon što pogledaju Do Revenge.

Senior Year Nova Netflixova komedija s Rebel Wilson koja nas vraća u vrijeme najveće slave Britney Spears

Jedna od najvećih kvaliteta ovog filma je zamagljena granica između pozitivnog i negativnog lika koja također nove generacije može naučiti da ništa u životu nije crno ili bijelo.

Za sve ljubitelje ovog žanra, ovaj film bi mogao biti odlično vikend opuštanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju