Ljubitelji ljepote, strasti, plesa i raskošnih kostima, čije su motive u svojim kreacijama koristili najveći svjetski kreatori, uskoro će doći na svoje jer će zahvaljujući impresivnim izvedbama svjetski poznatog baleta iz Gruzije Sukhishvili doživjeti nezaboravno plesno iskustvo i čaroliju.

Pitate se sada kako zakoračiti u tu bajku i putovanje kroz izvođače i umjetnike koji s velikom strašću prenose duh Gruzije, tradicije i povijesti na velike svjetske pozornice?

Prvu ćete priliku za to imati već 6. travnja u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski, Naime, zbog velikog zanimanja publike za Sukhishvili organizatori su odlučili uvesti još jedan datum, pa će tako već sutradan, 7. travnja, gruzijiski nacionalni balet opet nastupiti u najpoznatijem zagrebačkom hramu pjesme i plesa i izvesti svoj dvosatni spektakl.

Zbog velikog interesa leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva puta - 4 Energični muški plesači spretno lete kroz zrak sudarajući se mačevima i bodežima (Foto: PR)

Posjetitelje očekuje uistinu jedinstveni nastup popraćen orkestrom i s originalnim instrumentima čiji zvuci više od 75 godina pričaju glazbenu povijest i tradiciju autentičnog gruzijskog plesa. Za hrvatsku publiku pripremljene su najzanimljivije akrobatske i plesne točke, a turneja se nakon Zagreba nastavlja u Čakovcu (9. travnja), Splitu (18. travnja) i Zadru (20. travnja).

Nevjerojatnim umijećem na sceni i uzbudljivim koreografijama kojima prkose gravitaciji, Sukhishvili koji su osnovani davne 1945. godine, stekli su brojne epitete kao što su leteći Gruzijci, osmo svjetsko čudo, uragan na pozornici, čudo iz Gruzije, poezija u pokretu, i najbolji plesači na svijetu, a mogu se pohvaliti i time što je njhov spektakl čak nekoliko puta proglašen najboljim na njujorškom Broadwayu.

Zbog velikog interesa leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva puta - 2 Elegantne plesačice minucioznim koracima graciozno lebde pozornicom (Foto: PR)

Kako i ne bi kad svaki element ove živopisne predstave priču određenu priču, od ritmičkih koraka do kostima... Ali ovi simpatični Gruzijci nisu samo oduševljavali američku publiku. Mogu se pohvaliti i time što su nastupali u više od 100 zemalja na svim kontinentima, a njihove je nastupe vidjelo preko 90 milijuna ljudi.

Energični muški plesači spretno lete kroz zrak sudarajući se mačevima i bodežima, natječući se u dinamici pokreta i visini skoka kako bi osvojili naklonost elegantnih plesačica koje minucioznim koracima graciozno lebde pozornicom. Zaštitni znak Sukhishvili ansambla je ples na prstima, a radi se o zahtjevnom koreografskom pokretu koji se uči od najranije dobi, još od pete godine i onda se dalje usavršava tijekom života.

Priključite se i vi ovoj izvanrednoj plesnoj avanturi Gruzijskog nacionalnog baleta Sukhishvili i doživite neopisivu harmoniju pokreta i glazbe.

Zbog velikog interesa leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva puta - 3 Zaštitni znak Sukhishvili ansambla je ples na prstima (Foto: PR)

Spektakularni "leteći Gruzijci" stižu na turneju po Hrvatskoj, nastupit će u četiri grada Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 5 Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 4 Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 1 +1 Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju