Proslavljeni Sukhishivili prvi je put u Zagrebu gostovao prošlog svibnja, a sada je spreman osvojiti i publiku širom Hrvatske. Već početkom travnja čuveni nacionalni balet iz Gruzije stiže u Zagreb na turneju u sklopu koje će premijerno gostovati u Splitu, Zadru i Čakovcu.

Galerija Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 5 Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 4 Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 1 +1 Nacionalni balet iz Gruzije već skoro 80 godina oduševljava svijet, kako svojim akrobatskim vratolomijama tako i raskošnim kostimima

Velika je ovo vijest za ljubitelje plesne umjetnosti jer je riječ o jednoj od najpoznatijih baletnih skupina koja je osnovana još 1945. godine i od tada ne prestaje osvajati publiku diljem svijeta.

Sukhishvilijevi plesači do sada su nastupili u više od 100 zemalja na svim kontinentima, plesali su na najpoznatijim i najvećim pozornicama u Londonu, New Yorku, Parizu i Milanu, a njihov spektakularni show koji uključuje izazovne točke s bodežima i mačevima pogledalo je preko 90 milijuna ljudi.

Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 4 Sukhishvili je nadaleko poznat po elegantnim plesačicama (Foto: PRESS)

Nacionalni balet iz Gruzije već skoro 80 godina oduševljava svijet, kako svojim akrobatskim vratolomijama tako i raskošnim kostimima koji su nadahnuli mnoge velike svjetske modne kuće. Predstave ovog ansambla podjednako obožavaju i mladi i stari, a jedan od razloga zašto na njihovim izvedbama u velikom broju sjede i žene je preko 600 atraktivnih kostima čije su motive u svojim kreacijama koristili najveći svjetski kreatori poput Chanela, Giorgio Armanija, Yves Saint Laurenta i Christiana Diora.

Direktorica ansambla Nino Sukhishvili, čiji su djed i baka osnivači ovog čuvenog ansambla, kaže da se njihovi plesači posebno raduju hrvatskoj turneji. Dvosatni show u dvoranu Vatroslava Lisinskog vraća se 6. travnja, a na programu u Čakovcu, Splitu i Zadru je 9., 18. i 20. travnja. Ako je suditi po lanjskom nastupu gruzijskih plesača u Zagrebu, travanjska turneja bit će pravi spektakl.

Sukhishvili je nadaleko poznat po elegantnim plesačicama, ali i po akrobatskim točkama s mačevima i bodežima zbog čega njihove plesače nazivaju "letećim Gruzijcima".

Zajedno s baletnim ansamblom u Hrvatsku stižu i gruzijski glazbenici. Naime, Sukhishvili ima vlastiti orkestar koji njihove plesne točke prati na jedinstvenim gruzijskim glazbalima.

Glavni koreograf je brat Nino Sukhishvili – Iliko Sukhishvili ml., za čije uzbudljive plesne programe svjetski mediji kažu da prkose gravitaciji.

Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 1 'Naša koreografija je kombinacija gruzijske senzacije i suvremenog plesa' (Foto: PRESS)

Naša koreografija je kombinacija gruzijske senzacije i suvremenog plesa, odnosno akrobatskih pokreta koji su jako zahtjevni i po čemu smo prepoznatljivi u cijelom svijetu. A za hrvatsku turneju smo pripremili najzanimljivije točke. Uz to što je glavni koreograf, moj brat je i umjetnički direktor Sukhishvilija, a oboje smo u ansamblu počeli kao plesači, isto kao i naši roditelji, ispričala je Nino Sukhishvili.

Ulaznice za hrvatsku turneju Gruzijskog nacionalnog baleta već su u prodaji, a kupiti se mogu na stranicama Entrio.hr.

Leteći Gruzijci nastupit će u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu - 3 Nacionalni balet iz Gruzije već skoro 80 godina oduševljava svijet, kako svojim akrobatskim vratolomijama tako i raskošnim kostimima (Foto: PRESS)

U Labuđem jezeru zagrebačkog HNK-a gostuju zvijezde slavnoga milanskog kazališta Teatro alla Scala Labuđe jezero zagrebačkog HNK ugostit će milanske zvijezde Labuđe jezero Labuđe jezero +7 Labuđe jezero na pozornici HNK-a u Zagrebu - 14

"Orašar": 10 zanimljivosti o baletu nadahnutom dirljivim događajem Balet 'Orašar' u zagrebačkom HNK-u - 20 Balet \'Orašar\' u zagrebačkom HNK-u Balet \'Orašar\' u zagrebačkom HNK-u +4 Balet \'Orašar\' u zagrebačkom HNK-u

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju