Bonton na kraljevskom dvoru iznimno je strog. Zabranjeno je nositi preuske i prekratke odjevne komade koji razotkrivaju bedra, struk, ramen i slične dijelove tijela. No greške se mogu potkrasti čak i kada se nosi ono što je dozvoljeno.

Catherine Middleton je u jednom od prvih službenih pojavljivanja nakon rođenja princa Georgea zaboravila staviti remen. To ne bi bio toliki propust da se nije našla na workshopu za sportaše u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu te zaigrala odbojku.

Ne samo da je igrajući razotkrila kožu na trbuhu u javnosti što nije preporučljivo damama na njezinoj poziciji, već je i bila prisiljena stalno potezati hlače prema gore što nije bilo baš damsko ponašanje.

Princeza Diana u Serpentinskoj galeriji 29. lipnja 1994. godine Princeza Diana: Haljina koja je uvela novu moćnu modnu kategoriju

Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, imala je neugodan Marilyn Monroe trenutak iz fillma "Sedam godina vjernosti" nakon krštenja princeze Charlotte 2015. godine. Zbog jakog vjetra, ali i zbog odabira lepršave haljine, dama je gotovo pokazala previše.

Ni kraljica Elizabetha nije „cijepljena“ od grešaka, iako se kraljevskog bontona pridržava cijeli život. Na 70. rođendanu bivšeg grčkog kralja Konstantina II. odjenula je svijetloplavu haljinu na kojoj su se nalazile velike mrlje, a iste večeri strgala je i remenčić na torbici.

S kakvim su se modnim problemima susretala dame s kraljevskih dvorova, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju