"Dok palme njišu grane", romantično pjevaju Dubrovački trubaduri, a mi se za ljeto pripremamo uz deset zgodnih sitnica iz trgovina koje će se svidjeti svima onima koji vole palme.

 

Egzotične palme malo koga ostavljaju ravnodušnim, a mnogima su prva asocijacija na ljeto, more, plažu, bezbrižnost, uživanciju,…

Palmovke ili palme rastu samoniklo većinom u tropskim i suptropskim krajevima, a u ostalim područjima se kultiviraju kao ukrasne biljke. Palme su drvolike, često vrlo visoke biljke, koje na vrhu nerazgranjenog, stupastog debla nose čuperastu krošnju, sastavljenu od lepezastih ili perastih listova.

Zbog svoje ljepote i dekorativnosti palme se često sade kao ukrasno drveće u parkove i vrtove na svim područjima s toplom klimom gdje mogu uspijevati. I kod nas na jadranskoj obali mogu se u parkovima i vrtovima vidjeti palme koje su posađene kao ukrasne biljke.

Slika nije dostupna Jeste li vidjeli sukulente u obliku sirenina repa? Izgledaju zaista čudesno!

Slika nije dostupna A tko ih ne voli! Deset sitnica kojima ljubiteljice jagoda neće odoljeti

Palme su među najomiljenijim egzotičnim biljkama, svatko tko ih voli voljet će i deset zgodnih sitnica iz trgovina s motivom ove čuperaste krasotice.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju