Ljubitelje biljaka oduševit će vijest da postoje sukulenti u obliku sirenina repa. Nalikuju miksu sukulenta i kaktusa, a u dom unose djelić fantazije, baš kao u svijetu sirena.

Čudesna biljčica, službenog naziva Crested Senecio Vitalis, raste na suprotnu stranu od izvora svjetlosti, a ne prema njemu kao većina biljaka. Taj zanimljivi sukulent nalikuje i pijetlovoj kresti, odakle i riječ crested u njezinu nazivu.

Obično naraste 30 do 40 centimetara u visinu te može doseći širinu od 90 do čak 150 centimetara, što joj daje izgled sirenina ili kitova repa. Plavkastozelena boja čini ovu biljku krasnim ukrasom u prostorijama neutralnih boja ili onima uređenima s morskim štihom.

Sukulent Crested Senecio Vitalis porijeklom je s rta Južne Afrike. To znači da raste zimi i miruje ljeti, što kod većine sukulenata nije slučaj. Biljka je superjednostavna za brigu – traži tek malo vode i održavanja.

Zeko-sukulent zaista izgleda preslatko Zeko-sukulent: Najslađa biljčica s mekanim ušima jednostavna za održavanje

Sukulenti u obliku ruže Ružica-sukulent: Romantična biljčica koju mogu uzgojiti i početnici

Raste na suncu ili laganoj hladovini te preferira pijesak ili dobro drenirano tlo. Osim toga, vrlo je otporna na sušu. Može preživjeti dugačka sušna razdoblja, što je čini idealnom biljkom za one kojima se često dogodi da zaborave zaliti svoje "ljubimce".

Popularni "izdržljivci": Izaberite pravi sukulent za svoj horoskopski znak Sukulenti Ovan - crvena Echeveria Agavoides Bik - Aeonium Arboreum +7 Blizanci - Sedum spurium

Jedina joj je "mana" što je ovaj sukulent teško pronaći u trgovinama, pa i onima online. Ako ste odlučni pronaći je, iskušajte sreću u online trgovini Etsy.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju