Na Women's Weekend stiže Cat Bohannon, autorica bestselera koji razbija mitove o ženskom tijelu.

Žensko tijelo ima veću atletsku izdržljivost od muškog tijela. Žene imaju izraženije osjetilo mirisa. Žene su zaslužne za izum alata. Žene su odigrale značajnu ulogu u evoluciji jezika. Zaključak višegodišnjeg istraživanja koje je spisateljica i doktorica Cat Bohannon, autorica bestselera Eve: How the female body drove 200 million years of human evolution.

Svestrana Cat Bohannon dolazi na drugo izdanje Women's Weekenda koji će se održati od 7. do 10. ožujka u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Art kvarta u Rijeci. Na svom će predavanju dr. Cat Bohannon podijeliti svoja otkrića i razotkriti tajne koje leže u temeljima ženske evolucije.

Dr. Cat Bohannon najavila je: 

Održat ću prezentaciju u kojoj ću raspravljati o zaključcima iz svoje knjige, posebno se usredotočujući na grudi - zašto ih zapravo imamo, za što su nam stvarno namijenjene i kako će ove nove perspektive promijeniti naše razmišljanje o dubljoj povijesti žena u društvu

Njezinu knjigu Eve: How the female body drove 200 million years of human evolution u rujnu će prevesti i objaviti nakladnička kuća Ljevak.

Cat Bohannon ovo nije prvi posjet Hrvatskoj, ali prvi put dolazi u Rijeku, gdje će svi sudionici Women's Weekenda izravno od autorice moći čuti mnogo više o njezinom istraživanju, otkrićima, te razgovarati o ključnim pitanjima koja oblikuju naše razumijevanje ženske evolucije.

Znanstvenica, autorica i majka

Doktorica Cat Bohannon nije samo znanstvenica, već i majka, koja je tijekom deset godina istraživanja i pisanja svoje knjige uspješno usklađivala obiteljski život i profesionalne izazove. Njezina strast prema istraživanju evolucije ženskog tijela prožeta je željom da prekine tišinu koja okružuje žene u biologiji i biomedicinskim znanostima.

Doktorica Cat Bohannon Doktorica Cat Bohannon (Foto: Zadovoljna.hr)

Težim tome da moja knjiga otvori put drugima. Razbijajući tabue, ciljam stvoriti siguran prostor za druge da učine isto, ističe doktorica Bohannon koja će se tijekom svog gostovanja u Rijeci posebno fokusirati na značajne evolucijske aspekte ženskog tijela, istražujući teme poput uloge grudi, evolucije jezika, alata i hodanja na dvije noge.

Doktorica Bohannon objašnjava:

Održat ću prezentaciju u kojoj ću raspravljati o zaključcima iz svoje knjige, posebno se usredotočujući na grudi - zašto ih zapravo imamo, za što su nam stvarno namijenjene i kako će ove nove perspektive promijeniti naše razmišljanje o dubljoj povijesti žena u društvu

Nova perspektiva gledanja na žensko tijelo

Ova fascinantna znanstvenica oblikovala je nove horizonte u proučavanju ženske evolucije te upravo zato njezino predavanje obećava ne samo edukaciju, već i intrigantne uvide koji će potaknuti duboke razgovore o ženskoj evoluciji u društvu.

Njezina knjiga Eve nije samo bestseler, već i istraživanje koje mijenja perspektivu načina na koji gledamo na žensko tijelo. Doktorica Bohannon istražuje širok spektar tema, od reprodukcije do zdravlja žena, pružajući svojim čitateljima uvid u evolucijske procese koji su oblikovali ženski rod kroz stoljeća.

Pridružite nam se od 7. do 10. ožujka na Women's Weekendu u Rijeci, gdje ćete imati priliku čuti ova nevjerojatna otkrića iz prve ruke i postavljati pitanja autorici koja je oblikovala nove horizonte u proučavanju ženske evolucije te na vrijeme osigurajte ulaznice.

U tjednu obilježavanja Dana žena ne propustite biti dio tri dana inspirativnih i edukativnih panela i predavanja, ali i odlične zabave na drugom Women’s Weekendu. Ulaznice osigurajte na linku, a sve informacije o programu i sadržajima na Women’s Weekendu pratite i putem društvenih mreža FB, IG i LinkedIn.

Women's Weekend dotaknut će se raznih tema pa tako i longevityja Doktorica Željana Bolanča povodom Women's Weekenda savjetuje kako osigurati dobar i zdrav izgled kože

Women's weekend i ove godine nudi zanimljive i važne sadržaje Inspirativni i edukativni paneli i predavanja čekaju vas na drugom Women’s Weekendu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju