Jennifer Hudson glumi Arethu Franklin u biografskom filmu Respect, koji u kina stiže u prosincu. Objavljen je službeni teaser trailer, a već iz prvih scena jasno je da je 38-godišnja oskarovka bila savršen izbor za ulogu kraljice soula. Mnogi već sada predviđaju da bi joj njezina izvedba mogla donijeti drugog Oscara.

Film Respect prati put do slave Arethe Franklin, a u teaser traileru Jennifer Hudson pojavljuje se u prepoznatljivom modnom stilu glazbene ikone odjevena u glamuroznu svjetlucavu haljinu izvodeći Arethin najveći hit, legendarnu pjesmu Respect.

Jennifer Hudson glumi Arethu Franklin u biografskom filmu Respect koji u kina stiže u prosincu

U filmu glume i druga slavna imena: Mary J. Blige (Dinah Washington), Forrest Whitaker (C.L. Franklin, Arethin otac), Audra McDonald (Arethina majka Barbara), Marlon Wayans (Arethin prvi suprug Ted White) i Marc Maron (glazbeni novinar Jerry Wexler). U glumačkoj je postavi i Gilbert Glenn Brown (Martin Luther King, Jr.), s kojim je Hudson glumila u filmu Dreamgirls. Respect je prvi igrani film redateljice Liesl Tommy, čiji dosadašnji radovi uključuju serije Insecure, Jessica Jones, The Walking Dead i Queen Sugar.

Nakon karijere duge nekoliko desetljeća, kraljica soula, dobitnica 17 Grammyja i aktivistkinja za građanska prava Aretha Franklin preminula je 2018. u Detroitu sa 76 godina od raka gušterače.

U biografskom filmu o životu neponovljive glazbene dive pratimo njezine pjevačke početke u crkvenom gospel zboru do statusa glazbene superzvijezde. Pratimo uspone i padove u njezinu životu i karijeri, a prekretnica u karijeri bilo je potpisivanje ugovora s izdavačkom kućom Atlantic Records 1966. godine, nakon čega su uslijedili legendarni hitovi “I Never Loved a Man (The Way I Love You),” Respect,” “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman,” “Chain of Fools,” “Think,” i “I Say a Little Prayer.” Do kraja šezdesetih godina Franklin je stekla naziv kraljice soula. 

Aretha Franklin Respect, molim: Neslužbena himna žena koju obožavaju i muškarci

Pjesma 'Respect' Arethi je donijela jedan od njezinih 18 Grammyja "Respect": Kako je pjesma Arethe Franklin postala himna čovječanstva

Uz scene pjevanja, jedna od najdojmljivijih scena u teaser traileru ona je u kojoj se pojavljuju Aretha i Dinah Washington, koju glumi Mary J. Blige.

Koliko si albuma imala?, pita Dinah Arethu.

Četiri, kroz šapat odgovara mlada Aretha.

I niti jedan hit.
Dušo, pronađi pjesme koje tebe dirnu. Dok to ne napraviš, nećeš ništa postići
, kaže joj Dinah.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju