Tekući deterdžent za posuđe najčešće koristimo samo za jednu svrhu, međutim, to sredstvo možemo primjenjivati u najrazličitijim situacijama - njime možemo čistiti, tjerati mrave, praviti mjehuriće od sapunice pa čak i podmazivati škripave kvake i vrata

1. Namjeravate li očistiti blender evo male tajne za formulu uspjeha - ulijte u blender šalicu tople vode i malo deterdženta za pranje posuđa, uključite ga na nekoliko trenutaka na jaču brzinu, isperite i osušite. Vaš blender će se sjajiti kao nov.

2. Ako ste potrošili sve mjehuriće od sapunice, ne trebate je radi toga kupovati već tekućinu za mjehuriće možete napraviti sami. U posudicu ulijte pola šalice tekućeg deterdženta za posuđe, dvije šalice vode i dvije žlice šećera i sve dobro izmiješajte. Potom uzmite štapić za puhanje balončića i počnite praviti mjehuriće od sapunice. Možete se natjecati s ukućanima tko će napuhati veći balon.

3. Nedostaje li vam leda za putni hladnjak, evo rješenja – napunite vrećicu za zamrzavanje deterdžentom za posuđe, dobro ih zavežite i zamrznite te ih upotrijebite kad god poželite. Naime, deterdžent se ponaša slično kao i materijal koji se nalazi u ulošcima za putni hladnjak.

Deterdžent za pranje posuđa možemo koristiti čak i za podmazivanje škripavih kvaka

4. Ne možete li se u stanu riješiti mrava, iskušajte ovu provjerenu metodu – izmiješajte jednaku količinu tople vode i deterdženta za posuđe i mješavinu stavite na mjesta na kojima se mravi obično pojavljuju. Mravi na ta mjesta više neće dolaziti.

5. Razmišljate li o nabavi kakvog učinkovitog sredstva za uklanjanje masnih mrlja, to nije potrebno ukoliko imate tekući deterdžent za posuđe. Nakapajte malo deterdženta na mrlju, istrljajte je i pustite da malo odstoji. Potom isperite tkaninu i operite je na uobičajen način.

6. Osim čaša i pribora za jelo i vaši prozori mogu se savršeno oprati deterdžentom za posuđe koji će im uz malo tople vode dati lijepi sjaj. Sve što vam je potrebno za to jest velika kanta tople vode i tek nekoliko kapi deterdženta. Vaši će prozori zablistati!

7. Ako je vaš kućni ljubimac pokupio buhe, najbolje je da ga okupate u blagoj sapunici od deterdženta za posuđe. Tako ćete uspjeti uništiti buhe bez korištenja nekih jačih kemikalija koje bi vašoj životinjici mogle naštetiti.

8. Ukoliko vam se zamastila kosa, a vama je ponestalo šampona za pranje kose, majstori malih kućanskih trikova poručuju vam da ne očajavajte već je operite deterdžentom za posuđe budući da je on idealan odstranjivač masnoća. Dakako, kosu zatim treba čim prije dobro isprati pod tušem i pripaziti da deterdžent ne dođe u dodir s očima.

9. I mrlje od crnog vina možemo učinkovito ukloniti koristeći deterdžent za pranje posuđa. Pomiješajte malo tekućeg deterdženta s nekoliko kapi hidrogen peroksida i ružne tamne mrlje nestat će u tren oka!

10. Vjerovali ili ne, ali deterdžent za pranje posuđa možemo koristiti čak i za podmazivanje škripavih kvaka, prozora, ormarskih i drugih vrata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju