Sušilo za kosu jedan je od onih multipraktičnih kućanskih predmeta, a da nas većina to ni ne zna. Fen vam može biti itekako velika pomoć u kućanstvu na slijedećih 5 načina

1. Odlijepite fotografiju iz albuma
Imate li album s ljepljivim stranicama, fotografiju lako i bez da je oštetite možete skinuti tako da pustite topli zrak iz fena da puše na poleđinu dok vi polako odljepljujete fotografiju.

Kako bi se šećerna glazura na kolačima brzo stvrdnula usmjerite direktno u nju hladan zrak iz sušila za kosu

2. Uklonite prašinu s teško dostupnih mjesta
Stavite fen na hladno puhanje i usmjerite ga na mjesto s kojeg želite ukloniti prašinu. Otpuhujete li prašinu s polica, počnite s najvišom pa čistite redom prema najnižoj.

3. Izravnajte plastične zavjese za tuš i stolnjake

Nove, izgužvane plastične zavjese za tuš i plastični stolnjak izravnajte tako da u njih usmjerite vrući zrak. Držite fen 30 centimetara od površine kako se ne bi otopila.

4. Finiširajte šećernu glazuru na kolačima
Kako bi se šećerna glazura na kolačima brzo stvrdnula usmjerite direktno u nju hladan zrak iz fena. Želite li glazuri dodati sjaja pomoći će mrvica vrućeg zraka.

5. Uklonite ostatke voska

Stavite sušilo za kosu na najjaču temperaturu i pušite u mrlju sve dok se vosak ne otopi, a zatim ga jednostavno uklonite spužvom namočenom sapunom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju